Ketchup de casă fără zahăr și fără conservanți

( 0 out of 5 )
Loading...
Ketchup de casă fără zahăr și fără conservanți
  • 2,5 kgPortie
  • 30 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 1:30 hGata in
Print Recipe

Ketchup de casă fără zahăr și fără conservanți

Ketchup de casă fără zahăr și fără conservanți Un sos autentic, pregătit cu grijă, doar din roșii bine coapte, dulci și zemoase, fierte lent pentru a-și concentra aroma și gustul natural. Condimentat delicat cu ceapă, usturoi, o notă fină de oțet și miere, ketchup-ul de casă are un echilibru perfect între dulce, acrișor și aromat.

Ketchup de casă fără zahăr și fără conservanți

Fără conservanți sau aditivi, păstrează prospețimea ingredientelor și gustul curat al produselor naturale. Textura sa catifelată și culoarea intensă îl fac ideal pentru a fi servit alături de fripturi, cartofi prăjiți, burgeri sau chiar ca bază pentru sosuri și marinade.

Ketchup de casă fără zahăr și fără conservanți

Este genul de preparat care aduce aminte de gustul copilăriei și de mâncarea gătită „ca la mama acasă” simplu, sănătos și plin de savoare.

Ketchup de casă fără zahăr și fără conservanți

Cum preparăm Ketchup de casă fără zahăr și fără conservanți

Ingrediente:

  • 5 kg de roșii prunișoare sau orice alt fel de roșii cu cărnoase foarte bine coapte
  • 1 ceapă mare sau 2 mai mici
  • 4-5 căței de usturoi
  • 50-70 ml oțet de vin alb în funcție de cât de acrișor doriți să fie
  • 150-200 g miere în funcție de cat de dulce va place 
  • 1-2 tije de țelină
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Curățăm ceapa și usturoiul. Apoi la tocăm mărunt.

Punem un ibric cu apă la fiert și când dă în clocot opărim ceapa pentru 1 minut.

Ketchup de casă fără zahăr și fără conservanți

Ketchup de casă fără zahăr și fără conservanți

Punem o oală încăpătoare cu apă la fiert.

Spălăm bine roșiile și le facem cu un cuțit bine ascuțit o cruce la nivelul pieliței exact așa cum se vede în poză.

Roșii întregi la borcan în suc propriu

Când apa clocotește adăugăm pe rând roșiile astfel încât să nu scadă foarte tare temperatura și le lăsăm pentru câteva 30 de secunde atât cât să crape ușor pielița.

Roșii întregi la borcan în suc propriu

Tăiem roșiile în jumătăți și eliminăm casa semințelor dar și excesul de lichid din acesta.

Ketchup de casă fără zahăr și fără conservanți

Într-o oală încăpătoare punem roșiile curățate, ceapa opărită, usturoiul, sare și punem la fiert la foc mediu, la început amestecând ocazional.

Ketchup de casă fără zahăr și fără conservanți

Adăugăm și sucul de la roșii prin strecurătoare, cel care l-am scos din casa semințelor.

Ketchup de casă fără zahăr și fără conservanți

Punem și tijele de țelină și fierbem până se reduce la jumătate. Scoatem afară tijele de țelină.

Ketchup de casă fără zahăr și fără conservanți

Cu ajutorul unui robot de bucătărie mixăm foarte bine compoziția și o trecem prin sită.

Ketchup de casă fără zahăr și fără conservanți

Adăugăm mierea, oțetul și continuăm să fierbem până obținem compoziția dorită.

Ketchup de casă fără zahăr și fără conservanți

Dăm gust cu sare și piper în funcție de preferințe. Mai fierbem câteva minute în timp ce sterilizam borcanele.

Ketchup de casă fără zahăr și fără conservanți

Turnăm în borcanele sterilizate, strângem bine capacele și punem în prosoape să se răcească treptat.

Ketchup de casă fără zahăr și fără conservanți

Spor la treabă și poftă bună 🙂

Ketchup de casă fără zahăr și fără conservanți

Pentru multe alte rețete de dulcețuri dar și conserve pentru iarnă, găsiți în secțiunea conserve și murături sau click pe fotografie.

E308F0EB-D111-4E37-AB85-6D2D7D209BC5-1024x768.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Lost Password