Lapte de cocos – Rețetă de post proaspăt este o delicatesă exotică și nutritivă, preparată din nuci de cocos proaspete, care oferă un gust bogat și cremos, îmbinat cu prospețimea și dulceața naturală a cocosului. Procesul de obținere a laptelui de cocos implică deschiderea și răzuirea sau mixarea nucii de cocos proaspete cu apă, extragerea cărnii acestuia și apoi stoarcerea acesteia pentru a obține un lichid cremos și aromat.
Laptele de cocos proaspăt este apreciat pentru gustul său autentic și bogat, care adaugă o notă exotică și rafinată în rețetele culinare. Poate fi folosit în diverse preparate, de la smoothie-uri și băuturi răcoritoare la sosuri, supe și deserturi, aducând un plus de prospețime și cremozitate.
Beneficiile sale nutriționale, precum conținutul ridicat de grăsimi sănătoase, vitamine și minerale, îl fac o alegere ideală pentru cei care își doresc să aducă un plus de nutriție în dieta lor. Cu aroma sa exotică și prospețimea sa revigorantă, laptele de cocos proaspăt este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru oricine îl încearcă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Luăm cocosul și îi facem o gaură ca să scurgem sucul din el.
Apoi îl spargem dând repetitiv cu ciocanul în el astfel încât să crape coaja și el să se desfacă frumos .
Cu ajutorul unui peeler curățăm subțire coaja maro de pe el și apoi îl spălăm bine de maroniu care rămâne.
Punem sucul împreună cu pulpa tăiată bucățele mici, 1 l de apă și siropul de agave/arțar/miere într-un blender puternic. Mixăm bine vreo 1-2 minute în funcție de puterea blenderului.
Scurgem bine sucul printr-o sită de preferință de plastic și este gata de servit.
Deasupra se va aduna uleiul de cocos pe care putem să îl alegem după scurgere sau să-l lăsăm așa cum am făcut și eu.
Cocosul rămas îl putem pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și pus în cuptor la 50 de grade cu ușa deschisă să se usuce. Va lua vreo 2 ore, dar merită.
Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru multe alte rețete de post, dulci sau sărate căutați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.