Lapte de cocos – Rețetă de post

( 0 out of 5 )
Loading...
Lapte de cocos - Rețetă de post
  • 1 lPortie
  • 5 mTimp de preparare
  • 0 mTimp de gatire
  • 5 mGata in
Print Recipe

Lapte de cocos – Rețetă de post

Lapte de cocos – Rețetă de post proaspăt este o delicatesă exotică și nutritivă, preparată din nuci de cocos proaspete, care oferă un gust bogat și cremos, îmbinat cu prospețimea și dulceața naturală a cocosului. Procesul de obținere a laptelui de cocos implică deschiderea și răzuirea sau mixarea nucii de cocos proaspete cu apă, extragerea cărnii acestuia și apoi stoarcerea acesteia pentru a obține un lichid cremos și aromat.

Lapte de cocos - Rețetă de post

Laptele de cocos proaspăt este apreciat pentru gustul său autentic și bogat, care adaugă o notă exotică și rafinată în rețetele culinare. Poate fi folosit în diverse preparate, de la smoothie-uri și băuturi răcoritoare la sosuri, supe și deserturi, aducând un plus de prospețime și cremozitate.

Lapte de cocos - Rețetă de post

Beneficiile sale nutriționale, precum conținutul ridicat de grăsimi sănătoase, vitamine și minerale, îl fac o alegere ideală pentru cei care își doresc să aducă un plus de nutriție în dieta lor. Cu aroma sa exotică și prospețimea sa revigorantă, laptele de cocos proaspăt este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru oricine îl încearcă.

Lapte de cocos - Rețetă de post

Cum facem Lapte de cocos – Rețetă de post

Ingrediente:

  • 2 buc de cocos întreg cu tot cu suc, cel cu păr maro pe el
  • 1 l de apă rece
  • 2 linguri de sirop de agave/sirop de arțar/miere(opțional)

Mod de preparare:

Luăm cocosul și îi facem o gaură ca să scurgem sucul din el.

Apoi îl spargem dând repetitiv cu ciocanul în el astfel încât să crape coaja și el să se desfacă frumos .

Cu ajutorul unui peeler curățăm subțire coaja maro de pe el și apoi îl spălăm bine de maroniu care rămâne.

Punem sucul împreună cu pulpa tăiată bucățele mici, 1 l de apă și siropul de agave/arțar/miere într-un blender puternic. Mixăm bine vreo 1-2 minute în funcție de puterea blenderului.

Lapte de cocos - Rețetă de post

Scurgem bine sucul printr-o sită de preferință de plastic și este gata de servit.

Lapte de cocos - Rețetă de post

Deasupra se va aduna uleiul de cocos pe care putem să îl alegem după scurgere sau să-l lăsăm așa cum am făcut și eu.

Lapte de cocos - Rețetă de post

Cocosul rămas îl putem pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și pus în cuptor la 50 de grade cu ușa deschisă să se usuce. Va lua vreo 2 ore, dar merită.

 

Spor la treabă și să vă fie de folos!

Lapte de cocos - Rețetă de post

Pentru multe alte rețete de post, dulci sau sărate căutați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.

IMG_9758-225x300.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

necunoscut_1.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password