Lichior de ciocolată – Rețetă delicioasă, simplă și rapidă
Nu există an în care să nu îl fac, mai ales în pragul sărbătorilor pentru a-mi servi musafirii cu un lichior de ciocolată făcut ca la carte, totul făcut printre pregatelile altor prăjituri și mâncăruri de sărbători!
Italienii își iau în serios și băuturile, nu numai mâncărurile și le place să și le facă în casă, de la Lichiorurile de ouă, lapte, Nutella sau căpșuni. La ei e destul de greu a găsi alcool cu 95% volum, dar nu este nici un fel de problemă dacă se înlocuiește cu o vodcă de bună calitate.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare și veți obține un lichid excelent care va fo consumat cu plăcere atât de dumneavoastră cât și de familie și prieteni.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem cacaua cu zahărul și cu o jumatate din laptele amestecat cu smântâna și omogenizăm. Punem pe foc mic și amestecăm încontinuu până se încălzește ușor. Facem asta pentru a dizolva foarte bine cacaua.
Adăugăm și restul de lapte amestecat cu smântâna și fierbem 1 minut la foc mic amestecând într-una ca să nu se prindă.
Dăm deoparte și lăsăm să se răcească complet.
Adăugăm vodca și amestecăm energic.
Turnăm în sticle și suntem gata de servit! Simplu, rapid și potrivit pentru orice fel de ocazie.
Să nu mai pomenim și de faptul că este făcut în casă iar costul va reveni la jumătate față de cel din comerț. Spor la treabă și poftă bună!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Cristina
Buna seara.As vrea sa fac si eu acest lichior dar nu stiu daca frisca mea este buna.locuiesc in uk si ingrediente scrie doar double cream (este din supermarket.)
Cum stiu daca este fermentata sau nu? Sau daca este buna?
chefnicu
Double cream este perfecta!