Lichior de ciocolată – Rețetă delicioasă, simplă și rapidă

( 4.4 out of 5 )
Loading...
  • -1,5 lServings+
  • 5 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 15 mGata in
Print Recipe

Lichior de ciocolată – Rețetă delicioasă, simplă și rapidă



Lichior de ciocolată făcut în casă, din ingrediente simple și la îndemâna oricui, desertul ideal după cină sau la un pahar de vorbă între prieteni.

Nu există an în care să nu îl fac, mai ales în pragul sărbătorilor pentru a-mi servi musafirii cu un lichior de ciocolată făcut ca la carte, totul făcut printre pregatelile altor prăjituri și mâncăruri de sărbători!

Italienii își iau în serios și băuturile, nu numai mâncărurile și le place să și le facă în casă, de la Lichiorurile de ouă, lapte, Nutella sau căpșuni. La ei e destul de greu a găsi alcool cu 95% volum, dar nu este nici un fel de problemă dacă se înlocuiește cu o vodcă de bună calitate.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare și veți obține un lichid excelent care va fo consumat cu plăcere atât de dumneavoastră cât și de familie și prieteni.

Cum se faci Lichior de ciocolată – Rețetă delicioasă, simplă și rapidă

Ingrediente:

  • 500 ml lapte cu 1,5% grăsime
  • 130 g cacao de foarte bună calitate, să știți că influentează foarte mult gustul
  • 300-350 g zahăr în funcție de cât de dulce îl preferați, eu pun doar 300
  • 300 g smântână dulce cu 32% grăsime, nefermentată
  • 250 ml vodcă de bună calitate, să știți că și acest aspect e foarte important

Mod de preparare:

Punem cacaua cu zahărul și cu o jumatate din laptele amestecat cu smântâna și omogenizăm. Punem pe foc mic și amestecăm încontinuu până se încălzește ușor. Facem asta pentru a dizolva foarte bine cacaua.

Adăugăm și restul de lapte amestecat cu smântâna și fierbem 1 minut la foc mic amestecând într-una ca să nu se prindă.

Dăm deoparte și lăsăm să se răcească complet.

Adăugăm vodca și amestecăm energic.

Turnăm în sticle și suntem gata de servit! Simplu, rapid și potrivit pentru orice fel de ocazie.

Să nu mai pomenim și de faptul că este făcut în casă iar costul va reveni la jumătate față de cel din comerț. Spor la treabă și poftă bună!

Comments (2)

  • Cristina

    Buna seara.As vrea sa fac si eu acest lichior dar nu stiu daca frisca mea este buna.locuiesc in uk si ingrediente scrie doar double cream (este din supermarket.)
    Cum stiu daca este fermentata sau nu? Sau daca este buna?

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password