Vreau să vă spun că această Mâncare de fasole verde cu pulpă de curcan ca-n Ardeal este un deliciu care îmi aduce aminte de copilăria petrecută la bunicii din partea mamei. Și nu mă pot lăuda cu o sumedenie de preparate pe care mi le aduc aminte dar mâncărica asta efectiv o adoram, nu știu ce Dumnezeu îi făcea dar întotdeauna ieșea spectacol de bună.
Dacă vă imaginați că buna Măriuca avea vreun secret, vă înșelați, efectiv parcă o văd și acum cum venea cu un lighean cu legume în el și se apuca de treabă, printre altele pe care le mai făcea și numa ne trezeam că mâncarea este gata.
Este atât de gustoasă și de bună și nu ai nevoie de vreun ingredient special, o făcea atât cu carne de curcan, pui sau porc dar întotdeauna rezultatul era minunat.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm toate legumele și le spălăm.
Ceapă, usturoiul și ardeiul le tocăm mărunt.
Morcovii și păstârnacul le tăiem felii mai groase.
Tăiem carnea de curcan bucăți mari.
Într-o oală încăpătoare încingem jumătate din cantitatea de ulei. Prăjim bine pe ambele părți pulpă de curcan până se rumenește frumos.
Adăugăm ceapa, ardeiul gras, sare, mai bine de jumătate din cantitatea de usturoi și călim până dispare tot lichidul.
Adăugăm apă atât cat să fie la nivelul cărnii și fierbem la foc mediu vreo jumătate de oră sau cat este nevoie ca, carnea să fie fiartă de 80%. Eu am pus și osul de la pulpă.
Punem fasolea verde, morcovii și păstârnacul și mai călim vreo 5 minute.
Completăm cu apă până la jumătatea ingredientelor. Nu puneți mai multă că la fiert vor lăsa și ele apă și vom avea o supă nu o mâncărica cu sos. Când morcovii și fasolea sunt aproape fierte, adăugăm roșii cuburi și mai fierbem încă vreo 5 minute la foc mediu.
Într-o crăticioară călim bine făina în uleiul rămas.
Adăugăm amestecul de făină în oală și amestecăm energic ca să nu se facă cocoloașe.
De la buna mea am învățat și îmi și place ca la final să mai adaug niște usturoi tocat pentru aroma, așa că am pus cealaltă parte de usturoi rămas și am mai lăsat să dea 2-3 clocote.
La final am adăugat mărarul tocat și am servit cu bucurie și plăcere alături de cei dragi. Spor la treabă și poftă bună!
Cam asta a fost, simplu, scurt și la obiect, o mâncare delicioasă și cu gust de copilărie.
Pentru multe alte rețete cu carne dar și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.