Negresă cu cocos și cremă de mascarpone cu ciocolată albă

( 4.6 out of 5 )
Loading...
Negresă cu cocos și cremă de mascarpone cu ciocolată albă
  • -12-14 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Negresă cu cocos și cremă de mascarpone cu ciocolată albă

Azi facem un desert simplu și rapid, Negresă cu cocos și cremă de mascarpone cu ciocolată albă.

Negresă cu cocos și cremă de mascarpone cu ciocolată albă

“Vinovată” de această rețetă este fosta mea colegă, cofetareasă la un hotel unde am lucrat  la începuturile mele. Făcea cea mai bună negresă, încât în perioadele de post, abia mai făcea față comenzilor.

Și eu eram unul din cei care își comanda, nu una ci două porții. E cremoasă și ciocolatoasă cu exterior crocant, un adevărat deliciu.

Este o rețetă simplă cu ingrediente la îndemâna oricui, se face totul într-un castron și nu este pretențioasa deloc. Astăzi a venit vremea să o modific puțin și să-i dau câteva note personale. Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista simplă a ingredientelor dar și a modului de preparare.

Negresă cu cocos și cremă de mascarpone cu ciocolată albă

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem cea mai bună negresă cu cocos și cremă de mascarpone cu ciocolată albă?

Ingrediente pentru blat:

  • 250 g de unt cu 82% grăsime
  • 270 g zahăr tos
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 50 g cacao de bună calitate
  • 5 linguri de apă
  • 4 ouă medii
  • 240 g făină albă tip 000
  • 10 g praf de copt
  • Un vârf de cuțit de sare

Ingrediente pentru biluțele de cocos:

  • 300 g brânză grasă de vaci
  • 1 gălbenuș
  • 60 g nucă de cocos răzuită
  • 80 g zahăr tos
  • 10 g amidon de porumb/cartofi (1 linguriță)

Pentru crema de mascarpone cu ciocolată albă:

  • 200 g smântână pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 170 g ciocolată albă de bună calitate
  • 250 g mascarpone
  • 5 g gelatină
  • 25 ml apă rece

Mod de preparare pentru biluțele de cocos cu brânză:

Punem toate ingredientele într-un castron și le omogenizăm bine. Împărțim compoziția in 22-24 de bucăți și le dăm formă de bile. Le punem la rece.

Negresă cu cocos și cremă de mascarpone cu ciocolată albă

Mod de preparare pentru negresă:

Tapetăm o tavă de cuptor cu dimensiunea de 24-26 cm cu hârtie de copt.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Punem într-un vas zahărul, untul, apa, extractul de vanilie și sare. Așezăm vasul pe foc la mic și amestecăm din când în când să nu se prindă. Când zaharul este topit luăm jos de pe foc și lăsăm să se tempereze. Oprim 4-5 linguri pentru glazură.

Negresă cu cocos și cremă de mascarpone cu ciocolată albă

Adăugăm ouăle pe rând în compoziția rămasă și amestecăm după fiecare până la încorporare.

Negresă cu cocos și cremă de mascarpone cu ciocolată albă

Cernem făina împreună cu praful de copt și le încorporăm în compoziția de ciocolată.

Cernem faina cu praful de copt

Turnăm o treime din cantitatea de “aluat” în tavă, distribuim uniform biluțele de cocos.

Negresă cu cocos și cremă de mascarpone cu ciocolată albă

Disteibuim uniform compoziția rămasă deasupra și dăm la cuptor pentru 33-35 de minute sau până trece testul scobitorii. Nu coaceți mai mult, pentru că se va usca.

Turnăm uniform diferența de compoziție

Mod de preparare pentru crema de mascarpone cu ciocolată albă:

Punem gelatina la hidratat in apa rece pentru minim 10 minute.

Tort Mousseline

Înfierbântăm smântâna pentru frișcă și punem ciocolata albă în ea să se topească, lăsăm ajungă la temperatura camerei după care la frigider 1 oră.

necunoscut_1.jpg

Într-un bol vom pune mascarponele, adăugăm crema de ciocolată albă și mixăm până obținem o cremă lejeră și ușor aerată. Nu mixati mai mult că urmează să adăugăm și gelatina și să nu se taie. Mai bine mai moale că o vom finaliza după ce adăugăm gelatina.

1__#$!@!#__necunoscut_1.jpg

Topim gelatina și o turnăm în fir subțire mixând crema până la încorporarea totală.

Adăugăm gelatina

Ungem cu crema obținute toată suprafața negresei și o dăm la rece pentru o oră după care turnăm compoziția de cacao rămasă și o decorăm cu scalii de cocos, fructe, etc.

Negresă cu cocos și cremă de mascarpone cu ciocolată albă

Negresă cu cocos și cremă de mascarpone cu ciocolată albă

Spor la treabă și poftă bună!

Negresă cu cocos și cremă de mascarpone cu ciocolată albă

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password