Negresă de post cu nuci și stafide

( 4.2 out of 5 )
Loading...
  • -16 pServings+
  • 15 mPrep Time
  • 45 mCook Time
  • 60 mReady In
Print Recipe

Negresă de post cu nuci și stafide 

 

Azi facem Negresă de post cu nuci și stafide, un deliciu de care vă veți îndrăgosti iremediabil! Cremoasă și aromată cu o textură crocantă la exterior, trebuie musai încercată!

“Vinovată” de această rețetă este fosta mea colegă, cofetareasă la un hotel unde am lucrat  la începuturile mele într-un hotel. Făcea cea mai bună negresă, încât în perioadele de post, abia mai făcea față comenzilor. 

Și eu eram unul din cei care își comanda, nu una ci două porții. E cremoasă și ciocolatoasă cu exterior crocant, un adevărat deliciu, chiar dacă nu conține nici un gram de unt sau ouă. 

Este o rețetă simplă cu ingrediente la îndemâna oricui, se face totul într-un castron și nu este pretențioasă deloc.

Dacă vă place și caramelul, puteți încerca să o glasați cu sos caramel de post, case se face foarte ușor și nici nu ai zice că e de post, detaliile sosului caramel aici sau click pe fotografie.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg


Cum se facI cea mai bună negresĂ de post cu nuci și stafide

Ingrediente: 

  • 230 g zahăr tos
  • 125 ml ulei floarea soarelui
  • 225 ml apă
  • Un praf de sare
  • 240 g făină albă
  • 45 g cacao
  • 7 g bicarbonat de sodiu
  • 150 g nucă tocată grosier
  • 70 g stafide
  • 90 g gem de caise

Mod de preparare negresă: 

Preincalzim cuptorul la 170 de grade.

Într-un castron se amestecăm făina cu cacaua și bicarbonatul.

Punem zahărul, uleiul, praful de sare și apa într-un castron și amestecăm până se topește zahărul.

Încorporăm amestecul de făină, stafidele și 100 de grame din cantitatea de nuci tăiate grosier în compoziția unedă și omogenizăm.

Turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, ungem cu dulceața de caise, presarăm diferența de nuci și dăm la cuptor 40-45 de minute. 

Lasăm să se tempereze pentru 10 minute în tava în care s-a copt după care o scoatem afară pe un grătar să se răcească, cu atenție ca să nu se rupă. 

După ce s-a răcit o tăiem și putem servi. Nu-mi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Tips & variations

  • Dimensiune tavă 20/25 cm

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide