Sos caramel de post

( 4.6 out of 5 )
Loading...
  • 0 mTimp de preparare
  • 0 mTimp de gatire
  • 0 mGata in
Print Recipe

       Sos caramel de post – Rețetă vegană

V-ați tot gândit cum se face un sos caramel de post reușit, însă nu ați avut curaj să vă apucați de el, ca nu cumva să nu vă iasă sau să stricați ingredientele?! Nici o problemă, de astăzi, vom face sos caramel, rețetă simplă cu reușită garantată, trebuie doar să respecți cantitățile și să urmezi pașii și ar fi imposibil să nu reușiți!

Este cremos și se întinde perfect asemeni unui caramel clasic, doar că nu conține unt și smântână. Și pentru că mi-am propus ca atât cât pot să încerc să mănânc vegan, s-a născut și pofta de dulce, motiv pentru care am ales să reproduc unele rețete clasice în stil vegetarian.

Din numai 3 ingrediente simple, banale și la îndemâna tuturor, faci un sos caramel de post de poți să te lingi pe degete până la coate. Eu  l-am folosit pentru a glasa negresa de post cu nuci și stafide, detalii aici sau click pe fotografie. 

dar și pentru altele. Rămâneți alături pentru lista simplă a ingredientelor, dar și modul foarte simplu de preparare.

În cazul în care nu țineți post puteți face rețeta de sos caramel clasic cu unt, pentru detalii aici sau click pe fotografie. 

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum să faci sos caramel de post ?

Ingrediente:

  • 400 g zahăr tos
  • 2 lingurițe oțet de vin alb
  • 100 g margarină (rama pentru prăjituri)
  • 200 ml lapte de soia
  • Un praf de sare

Mod de preparare:

Într-o crăticioară punem zahărul cu sarea și oțetul de vin alb și potrivim temperatura undeva între mic și mediu, având grijă ca să nu se ardă. Noi vrem să topim lent zahărul.

Când zahărul se topește și prinde culoarea chihlimbarului, reducem temperatura la mic sau luăm jos de pe foc. Adăugăm margarina și amestecăm până nu se omogenizează și nu mai dă în clocot.

Adăugăm laptele și fierbem la foc mic, undeva în jur de 7-10 minute, amestecând încontinuu, în funcție de cât de puternică este temperatura. Verificăm din când în când cu locuri de caramel într-un pahar de apă rece, dacă lasă ușoare “perle”, care nu se împrăștie în apă. Când obținem biluțe mici care ajung pe fundul paharului fără a se topi înseamnă ca sosul este gata.

Simplu, rapid și foarte foarte bun, nici nu ai zice că e de post, așadar de aici vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Comments (2)

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password