Aseară efectiv am mâncat o jumătate de borcan cu biscuiți și bine că a fost numai jumătate, pentru că dacă era întreg cu siguranță l-as fi mâncat pe tot 🤦♂️🤦♂️🤦♂️. Dar nu asta este problema că mănânc ci ceea ce mă îngrijorează cel mai mult e conținutul de glucide, care se aproprie de 60% 😤😤😤
Așadar am luat ingredinetele de pe eticheta borcanului și le-am pus în proporțiile percepute de mine astfel încât am ajuns la un procent de 10% plus zahărul din ciocolată care este de 18%, iar per total am obținut o Nutella de casă cu un procent de aproximativ 20%.
Se pare ca Nutella a fost inventată în jurul anilor 1920 de către un bucătar italian pe numele de Pietro Ferrero care făcea sandwich-uri pentru muncitorii unei fabrici, iar ca diversificare și alternativă celor sărate a inventat o cremă de ciocolată cu alune de pădure. Numele inițial al cremei a fost “supervedeta” iar mai apoi în anii 1960 i-au schimbat numele în Nutella care a devenit foarte cunoscută în Italia iar mai apoi în lumea întreagă.
Cu un robot de Bucătărie de calitate veți putea face o cremă de alune cu ciocolată mult mai bună decât cea din comerț. Dacă robotul nu vă ajută prea mult nu vă faceți griji, că nu va ieși foarte fină, probabil multora chiar le place ca să simtă bucățele fine de alune.
Din câteva ingredinete veți obține o Nutella 100% de casă, cu un conținut absolut curat și cunoscut. Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, da și a modului super simplu de preparare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Dacă avem alune crude în coajă, va trebui să le punem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 5-6 minute, nu trebuie să se rumenească, doar atât cât să expandeze pielița. După le punem într-un prosop și le frecăm astfel încât să înlăturăm pielița de deasupra. Dacă găsim fără pielițe și mai bine, le punem în cuptor, pentru a se înfierbânta, nu trebuiesc coapte.
Punem alunele fierbinți într-un robot de bucătărie și le dăm 2-3 pulasari să se zdrobească, apoi împreună cu zahărul extractul de vanilie, sarea și uleiul. Mixăm până obținem o pastă fină și cremoasă.
Adăugăm ciocolata topită și mixăm până se topește. Așa cum spuneam mai devreme, ciocolata trebuie să fie de o calitate superioară, astfel cu cât este mai bună cu atât crema de ciocolată va fi și ea mai bună.
După ce s-a topit și mixat bine cu ciocolata, vom obține o cremă destul de lichidă. Turnăm caldă așa cum e în borcane și lăsăm să se răcească complet. Punem capacele și o putem păstra până la 3 luni, fără probleme.
Spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.