Ouale vopsite natural în vin roșu sunt o reinterpretare încântătoare a tradiției pascale. Vinul roșu adaugă o notă de profunzime și bogăție, transformând ouăle în adevărate bijuterii culinare.
Culoarea intensă a vinului roșu se îmbină armonios cu coaja ouălor, creând o paletă de culori vibrante, de la nuanțe de rubin până la roșu inchis. Aceasta nuanță impregnează ouăle cu o aură de mister si eleganță.
Pe lângă aspectul lor fermecător, ouăle vopsite în vin roșu oferă și o aromă subtilă și distinctă, care completează perfect sărbătoarea. Fiecare mușcătură este o incursiune in dulcele amărui al vinului rosu, aducând un gust cu totul nou și fascinant în tradiția pascal.
Acest aspect îmi aduce aminte de copilăria petrecută alături de cele mai dragi ființe din viața mea, familia. De faptul că ne strângeam toate neamurile acasă cum le plăcea lor să spună deși fiecare locuiam te miri pe unde prin țară, pentru noi era acasă, chiar dacă eram la bunici. Nu am să uit niciodată această tradiție ca de Paște să ne strângem cu toții, să mergem la biserică din sat, unde luam parte la slujba de Înviere a Domnului după care ajunși acasă să ne așezăm cu toții prin prejurul mesei, să râdem, să petrecem până dimineață în zori! Dă îmi este dor, atât de dor de acea perioadă a vieții mele, simplă și frumoasă.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor necesare, dar și modul de preparare explicat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem vinul cu oțetul la fiert până se reduce la jumătate, asta ca să eliminăm alcoolul și să obținem
Scoatem ouăle din frigider cu minim o oră înainte de a ne apuca de ele. Eu am pus de toate felurile de la ouă de găini americane, porumbel.
Spălăm bine ouăle cu un burete și detergent de vase.
Punem ouăle în apa caldă, fără să clocotească si pornim focul pe minim spre mediu, acoperim cu restul de coji de ceapă uscate și lăsăm să fiarbă la foc mic pentru 7 minute din momentul în care a început să clocotească.
Pentru ouăle de găini americane sunt suficiente 5 minute la fiert iar pentru cele de porumbel 3 minute. Toți acești timpi sunt necesari din momentul în care începe efectiv să fiarbă.
Scoatem ouăle din apa fierbinte și le punem direct în vinul fierbinte dar fără să fiarbă și le lăsăm încă 15-20 de minute în funcție de cât de colorate vrem să iasă.
Dacă nu ne ies foarte sclipicioase, așa cum nici ale mele nu au ieșit și ale mele, le putem unge cu slănină și le dăm deoparte să se răcească. Simplu, rapid și sănătos!
Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.