Ouă vopsite natural în vin roșu

( 0 out of 5 )
Loading...
Ouă vopsite natural în vin roșu
  • -20 bucServings+
  • 0 mTimp de preparare
  • 0 mTimp de gatire
  • 0 mGata in
Print Recipe

Ouă vopsite natural în vin roșu

Ouale vopsite natural în vin roșu sunt o reinterpretare încântătoare a tradiției pascale. Vinul roșu adaugă o notă de profunzime și bogăție, transformând ouăle în adevărate bijuterii culinare.

Ouă vopsite natural în vin roșu

Culoarea intensă a vinului roșu se îmbină armonios cu coaja ouălor, creând o paletă de culori vibrante, de la nuanțe de rubin până la roșu inchis. Aceasta nuanță impregnează ouăle cu o aură de mister si eleganță.

Ouă vopsite natural în vin roșu

Pe lângă aspectul lor fermecător, ouăle vopsite în vin roșu oferă și o aromă subtilă și distinctă, care completează perfect sărbătoarea. Fiecare mușcătură este o incursiune in dulcele amărui al vinului rosu, aducând un gust cu totul nou și fascinant în tradiția pascal.

Ouă vopsite natural în vin roșu

Acest aspect îmi aduce aminte de copilăria petrecută alături de cele mai dragi ființe din viața mea, familia. De faptul că ne strângeam toate neamurile acasă cum le plăcea lor să spună deși fiecare locuiam te miri pe unde prin țară, pentru noi era acasă, chiar dacă eram la bunici. Nu am să uit niciodată această tradiție ca de Paște să ne strângem cu toții, să mergem la biserică din sat, unde luam parte la slujba de Înviere a Domnului după care ajunși acasă să ne așezăm cu toții prin prejurul mesei, să râdem, să petrecem până dimineață în zori! Dă îmi este dor, atât de dor de acea perioadă a vieții mele, simplă și frumoasă.

Ouă vopsite natural în vin roșu

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor necesare, dar și modul de preparare explicat pas cu pas.

Ouă vopsite natural în vin roșu

Cum facem ouă vopsite natural în vin roșu

Ingrediente:

  • 20 de ouă albe dacă este posibil, dacă nu cat mai deschise la culoare
  • 1,5 l vin roșu chiar negru cu sulfiți
  • 4 linguri de oțet
  • 3 l de apă rece

Mod de preparare:

Punem vinul cu oțetul la fiert până se reduce la jumătate, asta ca să eliminăm alcoolul și să obținem

Ouă vopsite natural în vin roșu

Scoatem ouăle din frigider cu minim o oră înainte de a ne apuca de ele. Eu am pus de toate felurile de la ouă de găini americane, porumbel.

Spălăm bine ouăle cu un burete și detergent de vase.

Punem ouăle în apa caldă, fără să clocotească si pornim focul pe minim spre mediu, acoperim cu restul de coji de ceapă uscate și lăsăm să fiarbă la foc mic pentru 7 minute din momentul în care a început să clocotească.

Ouă vopsite natural în vin roșu
Pentru ouăle de găini americane sunt suficiente 5 minute la fiert iar pentru cele de porumbel 3 minute. Toți acești timpi sunt necesari din momentul în care începe efectiv să fiarbă.

Ouă vopsite natural în vin roșu

Scoatem ouăle din apa fierbinte și le punem direct în vinul fierbinte dar fără să fiarbă și le lăsăm încă 15-20 de minute în funcție de cât de colorate vrem să iasă.

Ouă vopsite natural în vin roșu

Dacă nu ne ies foarte sclipicioase, așa cum nici ale mele nu au ieșit și ale mele, le putem unge cu slănină și le dăm deoparte să se răcească. Simplu, rapid și sănătos!

Ouă vopsite natural în vin roșu

Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.

EE776DA9-AD4F-484D-A5BB-46F1B7AA004E.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password