Papanași moldovenești pufoși și aromați în puțin ulei

( 0 out of 5 )
Loading...
Papanași moldovenești pufoși și aromați
  • -14-15 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 15 mTimp de gatire
  • 25 mGata in
Print Recipe

Papanași moldovenești pufoși și aromați în puțin ulei

Papanași moldovenești pufoși și aromați un desert tradițional savuros, apreciat pentru textura lor moale și gustul echilibrat dintre dulce și ușor acrișor. Forma lor distinctivă, asemănătoare unor gogoși pufoase, îi face ușor de recunoscut și extrem de îmbietori. La exterior, papanașii au o crustă ușor crocantă și aurie, iar în interior sunt fragezi și aerisiți, datorită brânzei fine din compoziție.

Papanași moldovenești pufoși și aromați

Aceștia sunt serviți fierbinți, acoperiți din abundență cu smântână proaspătă, catifelată, care se topește ușor pe suprafața lor caldă. Deasupra, un strat generos de dulceață – cel mai adesea de vișine, afine sau zmeură – adaugă o notă fructată și parfumată, contrastând plăcut cu gustul cremos al smântânii, dar merg foarte bine și cu fructe proaspete ori ciocolată și cremă de vanilie.

Papanași moldovenești pufoși și aromați

Fiecare îmbucătură oferă o combinație perfectă de arome și texturi, îmbinând dulceața naturală a brânzei cu savoarea fructelor și finețea smântânii. Papanașii moldovenești nu sunt doar un desert delicios, ci și o experiență culinară autentică, care evocă tradiția și ospitalitatea bucătăriei moldovenești.

Papanași moldovenești pufoși și aromați

Cum facem Papanași moldovenești pufoși și aromați

Ingrediente:

  • 800 g brânză de vaci bine stoarsă
  • 100 g griș de grâu
  • 2 ouă întregi
  • 20 g zahăr vanilat
  • 100 g zahăr tos
  • 1 praf de sare
  • Coaja rasă de la o lămâie netratată
  • 60-80 ml ulei pentru prăjit
  • Făină pentru prelucrat

Pentru servit la alegere ce vă place:

  • Smântână cu zahăr pudră/ cremă de ciocolată/zahăr pudră, fructe proaspete, etc.

Mod de preparare:

Într-un bol punem toate ingredientele cu excepția uleiului și a făinii.

Papanași moldovenești pufoși și aromați

Amestecăm cu o spatulă sau o lingură de lemn, atât cât să se omogenizeze. Dăm la frigider pentru jumătate de oră.

Papanași moldovenești pufoși și aromați

Împărțim în 14-15 părți egale și dăm forma bilelor.

Papanași moldovenești pufoși și aromați

Trecem fiecare bilă prin făină și o aplatizăm până obținem un diametru de 6-7 cm.

Papanași moldovenești pufoși și aromați

Încingem o tigaie antiaderentă cu puțin ulei și prăjim la foc minim spre mediu pe ambele părți cam 2 minute sau cât este nevoie să se rumenească frumos. La acest pas am uitat efectiv să fac poză, așa că va trebui să mă credeți pe cuvânt. 

Le scoatem pe un șervet de bucătărie și le lăsăm câteva secunde pe fiecare parte să eliminăm excesul de ulei.

Papanași moldovenești pufoși și aromați

Servim cu zahăr pudra, cu dulceață, cu smântână sau în combinație. Merg bine și cu ciocolată sau fructe proaspete.

Papanași moldovenești pufoși și aromați

Spor la treabă și să vă fie de folos!

Papanași moldovenești pufoși și aromați

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password