Bun gasit dragi prieteni! De la inceput vreau sa stiti ca vinovata pentru aceste paste este tanti Viorica, vecina mea, o femeie zdravana, o gospodina dar si o mana de fier in casa. Ramasa singura cu barbatul care era mai toata ziua plecat si cu soacra, care mereu se plangea de cate ceva, asta dupa ce copii s-au casatorit si au plecat la casele lor, tanti Viorica, era omniprezenta, in casa, curte si gradina, mereu o gaseai facand cate ceva.
Era prin iunie, iulie, vroia sa scoata spanacul si sa samene altceva, dar nu s-a indurat de cele cateva fire de spanac care mai aveau cateva frunze, asa ca le-a cules a intrat in casa si a inceput sa caute prin dulapuri, frigider si numa ce o vad ca pune o oala cu apa, fierbe niste macaroane si uite-asa pastele gratinate cu branza si spanac, ale Vioricai sunt in reactualitate.
Ingredients
Step by step method
Pregatirea spanacului
Spalam spanacul foarte bine, il scurgem de apa si il tocam grosier. Incingem o tigaie, adaugam untul si spanacul pe care il calim.
Punem o oala cu minimum 3 litri de apa la fiert in care adaugam o lingura sanatoasa de sare si fierbem pastele, dupa ce au fiert le strecuram.
Intr-un castron punem branza, ouale, spanacul, smantana si fulgii de chilli sau piperul, , le amestecam bine pana obtinem o crema
Punem compozitia de branza peste paste si le amestecam bine.
ungem cu putin ulei si tapetam cu pesmet o tava pentru cuptor, dar fara prob;eme se poate folosi si o tigaie sau un bol termorezistent
Turnam compozitia in tava tapetata cu pesmet , punem deasupra rosiile felii, si o dam la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade pana se gratineaza
Scoatem tava din cuptor si o decoram cu cateva lingurite de smanatana, bucuioc, patrunjel, ce aveti la indemana, eu am folosit patrunjel, lasam sa se temepereze, asta daca dorim sa o taiem si sa o scoatem frumos pe farfurii, daca nu este deajuns sa bagati o paleta in ea si sa o puneti pe farfurie fierbinte si aburinda. Va doresc pofta buna!