Cu siguranță acest Pate de iepure cu capere și castraveți va fi pe placul multora dintre dumneavoastră mai ales că noi ca și neam suntem mari consumatori de pate. Diferența este că acesta este unul special și pe deasupra este și făcut în casă cu ingrediente alese și vedem cu adevărat ce se pune în el.
Ideea mi-a venit într-o zi când căutam prin magazine ficatul de rață pentru a face foie gras, rețetă pe care urmează cât de curând să o postez pe blog și cum nu era, am găsit ficatul de iepure și uite că a ieșit extraordinar de bun. L-am făcut și cu jeleu de merișoare și a ieșit foarte bun și acesta.
Fin și cremos cu ingrediente putine dar de calitate veți obține un pate excelent. Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor și a modului simplu de preparare explicat pas cu pas.
Ingrediente:
400 g ceapă
50 g usturoi
200 g untură albă
1 kg pulpă de iepure dezosată
500 g ficat de iepure
350 g smântână lichidă din lapte cu 35% grăsime
O mână de cimbru proaspăt
300-350 g castraveți murați în funcție de cât de mult vă place
100 g capere in saramură
Sare și piper după gust
100-200 g unt cu 80% grăsime
Mod de preparare:
Curățăm ceapa și o tăiem felii mai grosuțe.
Tăiem și carnea de iepure cuburi mari.
Castraveții și caperele le tocăm fin.
Într-un vas încăpător punem untura împreună cu ceapa la călit pe foc mic până se înmoaie bine.
Adăugăm carnea de iepure, usturoiul și gătim până se albește bine și nu mai rămâne nici un pic de carne crudă. Gătim tot la foc mic cu capac până se înmoaie bine și este bună de mâncat. Dacă mai este nevoie, mai adăugăm câte un pic de apă, nu multă atât cât să se înăbușe.
Când carnea este gătită adăugăm smântâna. Fierbem 8-10 minute.
Adăugăm ficățeii de iepure și continuăm să fierbem încă 1 minut după care dăm jos de pe foc. Nu gătiți mai mult de 1 minut ficățeii că se vor întări.
Punem compoziția într-un blender alături de cimbru, sare și pieper, mixăm până obținem o pastă fină și destul de lichidă. Nu vă faceți griji se va întări când este rece.
Adăugăm castraveții și caperele tocate fin, omogenizăm și punem în vase.
Topim untul și turnăm deasupra fiecărui vas în funcție de cât de gros doriți. Ideea e să acoperim bine astfel încât să nu pătrundă aerul pentru a oxida pateul.
Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.