Pesto de leurdă – Rețetă simplă și rapidă
Prima mea interacțiune cu leurda a fost cu mulți ani în urmă și încerc să-mi aduc aminte, dacă nu cumva chiar în copilărie, deși nu mai știu sigur, cert e că mi-o aduc aminte gatită ca și spanacul, dar și sub formă de ciorbă.
Anul trecut, prietenul meu Ciprian și-a postat pe o rețea de socializare un preparat cu pesto de leurdă, însă până m-am dezmeticit eu, dispăruse din piață și de atunci am rămas cu gândul la ea.
Astăzi i-a venit vremea și luând-o logic după rețeta traditională de pesto de busuioc, am procedat în tocmai! Spre surprinderea mea, rezultatul a fost genial, deși nu pot spune că am avut prea multe așteptări.
Unii probabil ar fi tentați să spună că asta nu e pesto, că pesto trebuie să fie ca o pastă, însă eu am învățat ca acest proces trebuie să fie făcut cu mare atenție, pentru că ingredientele să nu fie mixate la maximum, ci să rămână ușor grosier și am procedat întocmai și la reteta mea.
Poate fi folosit la paste, legume, pâine prăjită, brânzeturi grase proaspete sau pur și simplu ca și mine, la niște lipii calde coapte în tigaie, reteta aici.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare, iar rezultatul vă fi de-a dreptul uimitor. Se păstrează bine la frigider până la o lună, poate și mai mult, depinde și de calitatea leurdei, dar și de condițiile de păstrare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spălăm bine leurda și o punem pe un șervet de bucătărie să absoarbă bine apa.
Parmezanul îl tăiem cuburi mărunte.
Într-un blender de bucătărie vom pune toate ingredientele si mixăm cu ajutorul funcției de pulsare. După 2-3 mixări scurte luam capacul și verificăm consistența.
Repetăm această operație de câte ori este nevoie și ne oprim a mai mixa, când obținem consistența dorită.
Simplu, rapid și foarte bun, așadar nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!