Piept de pui cu sos de lămâie, fraged și gustos, gata în 15 minute
Pieptul de pui este adorat de foarte mulți dintre noi, doar că este destul de pretențios când vine vorba de gătit, așa că acum prin această rețetă, v-ați luat de-o grijă.
Prin această metodă, el va rămâne suculent și fraged, astfel încât nu veți avea nevoie decât de furculiță. Poate fi asociat cu un pilaf de orez, cu un cartof natur, cu paste, ca atare sau efectiv într-o salată.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul de preparare și veți obține cel mai fraged și mai gustos piept de pui.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tăiem pieptul de pui felii longitudinale, astfel încât să obținem felii de 0,5 cm grosime, sau le putem bate ca pe grătare. Le condimentăm cu sare și piper.
Dăm pieptul de pui prin făină și le prăjim în restul de unt amestecat cu ulei. Tigaia musai trebuie să fie încinsă, pentru a obține o carne fragedă și suculentă, dar și rumenă.
Tăiem lămâia felii cu grosimea de 0,5 cm. Le tragem ușor în 1/3 din cantitatea de unt, câte 20 de secunde pe fiecare parte la foc mediu.
Strecurăm grăsimea rămasă de la prăjitul feliilor de piept, adăugăm untul în care am sotat lămâile, făina rămasă după ce am dat puiul prin ea. O lăsăm să se prăjească 20-30 de scunde,
după care adăugăm laptele și smântâna. Fierbem 4-5 minute până se ingroasă ușor, nu trebuie să fie foarte gros sosul.
Adăugăm feliile de pui, feliile de lămâie și mai fierbem 2-3 minute după care este gata.
Simplu, rapid și foarte gustos. Spor la treabă și poftă bună!