Piept de pui umplut cu ciuperci și mazăre zdrobită

( 0 out of 5 )
Loading...
Piept de pui umplut cu ciuperci și mazăre zdrobită
  • -3-4 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Piept de pui umplut cu ciuperci și mazăre zdrobită

Pentru azi avem un Piept de pui umplut cu ciuperci și acompaniat de o mazăre ușor zdrobită este un preparat simplu, dar suficient de sofisticat și perfect gătit pentru zilele în care vrei o masă gustoasă fără prea mult efort.

Piept de pui umplut cu ciuperci și mazăre zdrobită

Combinația dintre pieptul de pui fraged și umplutura aromată de ciuperci sotate aduce profunzime și savoare, iar mazărea zdrobită, fină și ușor dulceagă, completează farfuria cu o textură cremoasă și o notă de prospețime.

Piept de pui umplut cu ciuperci și mazăre zdrobită

Este un fel de mâncare echilibrat, hrănitor și plin de culoare, ideal atât pentru o cină în familie, cât și pentru momentele în care vrei să impresionezi cu o rețetă simplă, dar memorabilă.

Piept de pui umplut cu ciuperci și mazăre zdrobită

Cum pregătim Piept de pui umplut cu ciuperci și mazăre zdrobită

Ingrediente:

  • 3-4 bucăți/lobo de piept de pui
  • 300 g ciuperci de care vă place, eu am folosit hribi
  • 30 g unt cu 80% grăsime
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • 1 cățel măricel de usturoi
  • 1/2 legătură ceapă verde
  • 100 g cașcaval maturat de preferat
  • Sare și piper după gust
  • 150 ml vin alb sec
  • 200 ml smântână din lapte cu 35% grăsime
  • 500 g mazăre boabe
  • 50 g unt

Mod de preparare:

Curățăm ceapă verde, usturoiul și le tocăm mărunt.

Facem o incizie în mijlocul pieptului de pui ca un buzunar, îl condimentăm în interior cu sare și piper și îl dăm deoparte.

Tăiem cuburi ciupercile și le călim bine în unt altul de ceapă verde și usturoi, sare și piper.

Piept de pui umplut cu ciuperci și mazăre zdrobită

Scoatem compoziția de ciuperci într-un castron, o lăsăm să se tempereze ușor și adăugăm cașcavalul tăiat cubulețe mici și pătrunjelul tocat. Dăm gust cu sare și piper dacă mai  ste nevoie. Dacă folosiți hribi, treceți-le prin mai multe ape, astfel încât să eliminați tot nisipul, apoi să le pregătiți.

Piept de pui umplut cu ciuperci și mazăre zdrobită

Umplem pieptul de pui cu compoziția de ciuperci și îl prindem bine cu o scobitoare, dacă cumva ați făcut gaura mai mare puteți folosi mai multe scobitori.

Piept de pui umplut cu ciuperci și mazăre zdrobită

Dăm cu sare grunjoasă pieptul de pui pe exterior.

Piept de pui umplut cu ciuperci și mazăre zdrobită

încingem o tigaie și rumenim bine pieptul de pui pe fiecare parte. Apoi îl transferăm pe o tavă și îl dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 8-9 minute. Scoatem pieptul de pui din cuptor și îl lăsăm să se odihnească 6-7 minute.

Piept de pui umplut cu ciuperci și mazăre zdrobită

În tigaia în care am prăjit puiul, adăugăm vinul și îl fierbem până se elimină tot alcoolul, apoi adăugăm smântâna și fierbem 2-3 minute sau atât cât este nevoie să se formeze sosul.

Piept de pui umplut cu ciuperci și mazăre zdrobită

Noi l-am servit cu o mazăre zdrobită pe care am pus-o la fiert cu sare, unt, un praf de bicarbonat și puțină apă sub capac până bobul a-a înmuiat bine. Apoi am trecut cu telul prin ea fără a mixa foarte bine dar dvs puteți să o treceți prin blender și să o faceți piure.

Piept de pui umplut cu ciuperci și mazăre zdrobită

Servim pe o farfurie mazărea zdrobită, un piept de pui tăiat în două și sosul de vin.

Piept de pui umplut cu ciuperci și mazăre zdrobită

Spor la treabă și poftă bună!

Piept de pui umplut cu ciuperci și mazăre zdrobită

Pentru multe alte rețete cu carne dar și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici  sau pe fotografie.

E6A1C69A-241F-4380-BDED-59BB4F6938A2.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Lost Password