Mușchiuleț de porc împletit cu cârnați și bacon

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -6Servings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 45 mTimp de gatire
  • 1:05 hGata in
Print Recipe

Mușchiuleț de porc împletit cu cârnați și bacon

Mușchiuleț de porc împletit cu cârnați și bacon. Un preparat spectaculos din toate punctele de vedere menit să satisfacă și cele mai pretențioase gusturi. Aromat și gustos de te lingi pe degete până la coate și nu trebuie să fii vreun maestru în arta culinară pentru a reuși să pregătești la cel mai înalt standard acest preparat. Nu trebuie decât să respecți pas cu pas modul de preparare și rezultatul va fii unul demn de o farfurie de MasterChef.

Ingredientele sunt la îndemâna tuturor, iar condimentele, baconul și Cârnații nu fac decât să frăgezească și să aromatizate perfect o carne slabă si destul de fadă până la urmă.

Așadar cu recomandarea de a respecta pașii modului de preparare veți obține o friptură delicioasă, fragedă și aromată cu care să vă impresionați musafirii.

Cum facem Mușchiuleț de porc împletit cu cârnați și bacon?

Ingrediente

2 buc de mușchiuleț undeva la 900 g ambele bucăți

1 fir de cârnați subțiri, cam 1,5 m

1 linguriță de boia afumată

1 linguriță de chimen măcinat

4-5 căței de usturoi bine pisați

1 lingură de sare

1 lingură frunze de cimbru proaspăt

1 linguriță de piper

100 ml ulei vegetal cu gust neutru

100 g bacon crud feliat

500 ml de vin alb sec

Mod de preparare:

Fasonăm mușchiuleții astfel încât să nu mai aibă nici un tendon.

Într-un castron punem toate condimentele împreună cu uleiul, usturoiul și amestecăm bine.

Punem cârnații și mușchiuleții într-un castron și turnăm compoziția de marinadă peste. Masăm bine să acopere bine bucățile de carne și cârnații. Acoperim cu o folie de prospețime și dăm la rece pentru minim 24 de ore.

După trecerea timpului de marinare, scoatem afară bucățile de carne și cârnații, le punem pe un blat de lucru, exact așa cum puteți vedea în fotografie. Cu ajutorul unui băț de frigăruie înțepăm capeții mușchiuleților dar și a carnatului.

Împletim în 3 și lăsăm capeții cârnațului să atârne. Înfigem o a doua frigăruie astfel încât să nu se destrame.

Întoarcem  pe partea cealaltă și trecem cârnații rămași prin împletitură până înapoi de unde am plecat cu ei. Scoatem frigăruia și o trecem prin toți capeții.

Învelim bucățile de carne cu baconul. Lăsăm cam o oră să ajungă la temperatura camerei ca să nu dăm șoc termic.

Punem împletitura în tavă împreună cu vinul acoperim tava cu un capac sau cu folie de aluminiu.

Dăm la cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru 20 de minute.

Îndepărtăm capacul sau folia și mai lăsăm încă 15 de minute în cuptor. Oprim focul și tava va mai rămâne în cuptor pentru încă 10 minute cu ușa întredeschisă. Astfel carnea se va odihni și prin urmare va fi mult mai fragedă. Nu coaceți mai mult, pentru că se va usca carnea și nu veți mai obține o friptură suculentă.

Servim cald cu o salată, un piure sau cartofi la cuptor sau doar cu salată. Spor la treabă și să vă fie de folos!

Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici  sau pe fotografie.

E6A1C69A-241F-4380-BDED-59BB4F6938A2.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password