Pilaf de orez cu pui în stil turcesc

( 5 out of 5 )
Loading...
Pilaf de orez cu pui în stil turcesc
  • -6-8 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 1:10 hTimp de gatire
  • 1:30 hGata in
Print Recipe

Pilaf de orez cu pui în stil turcesc

Acest Pilaf de orez cu pui în stil turcesc este o explozie de arome autentice și texturi rafinate, care aduce pe masă o reinterpretare modernă a tradițiilor culinare otomane. Preparat cu grijă, acest pilaf începe cu orez de calitate superioară, gătit lent în unt, până când fiecare bob capătă o textură pufoasă și separată.

Pilaf de orez cu pui în stil turcesc

În faza inițială, legumele aromatice precum ceapa, morcovul și ardeiul sunt împreună cu carnea până se îmbină într-un buchet de arome, transformându-se într-o bază bogată și delicată. Apoi, mirodenii precum pătrunjelul cu măiestrie, infuzând orezul cu nuanțe subtile, dar inconfundabile, care rezonează cu spiritul bucătăriei turcești.

Pilaf de orez cu pui în stil turcesc

Odată gătit în supa aromată, orezul absoarbe toate secretele condimentelor și ale legumelor, rezultând un preparat echilibrat, plin de savoare și culoare. La final, o presărare generoasă de pătrunjel proaspăt aduce o notă de prospețime și vitalitate, completând perfect armonia gustativă.

Pilaf de orez cu pui în stil turcesc

Acest pilaf de orez nu este doar un acompaniament ideal pentru diverse mâncăruri, ci și o adevărată declarație de stil și tradiție, ce invită la descoperirea și savurarea unui preparat desăvârșit, plin de istorie și pasiune.

Pilaf de orez cu pui în stil turcesc

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Pilaf de orez cu pui în stil turcesc

Cum facem Pilaf de orez cu carne de pui în stil turcesc

Ingrediente:

  • 700 g carne de pui de preferință pulpe dezosate
  • 350 g orez bob cu bob mare sau cu bob lung
  • 2-3 morcovi
  • 1-2 buc păstârnac
  • O ceapă medie
  • 1 ardei capia
  • 1 legătura de pătrunjel
  • 100 g unt cu 80% grăsime
  • 1-2 foi de dafin
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Curățăm legumele și le spălăm. Apoi le tăiem bucăți mari.

Într-o oală încăpătoare punem carnea și legumele tăiate bucăți mari, foaie de dafin și cu sare la fiert. Fierbem aproximativ o oră și jumătate la foc mediu spre mic, apoi zace ca la supă de pui cu găluște sau cu tăieței.

Pilaf de orez cu pui în stil turcesc

După ce carnea e bine fiartă, oprim focul și le strecurăm.

Măsurăm volumetric cantitatea de orez și de două ori și jumătate măsurăm tot volumetric supa rezultată după fierbere cărnii și legumelor. Dacă nu ne ajunge supa mai completăm cu apă.

Punem supa la fiert iar când dă în clocot adăugăm orezul spălat și scurs bine. Fierbem la foc mediu până începem să vedem boabele la suprafață. Oprim focul și acoperim cu un capac. Lăsăm așa până se umblă bine orezul, cam vreo 20 de minute.

Pilaf de orez cu pui în stil turcesc

NOTĂ: Aici vă recomand ca să spălați orezul exact înainte de a-l băga la fiert. Bobul va rămâne mai întreg.
Desemeni verificați orezul dacă este fiert suficient, dacă nu mai adăugați puțină apă fierbinte.

Într-un castron punem orezul carnea ruptă fâșii, untul tăiat cubulețe și pătrunjelul tocat mărunt.

Pilaf de orez cu pui în stil turcesc

Dăm gust cu sare și piper, și amestecăm ușor cu o spatulă

Pilaf de orez cu pui în stil turcesc

Pentru multe alte rețete cu carne dar și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici  sau pe fotografie.

E6A1C69A-241F-4380-BDED-59BB4F6938A2.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password