Azi facem o plăcintă turnată cu mere genială, cel puțin asta mi-au spus cei care au degustat-o.
V-ați gândit vreodată că poți face o Plăcintă cu mere fără să întindeți la foi, fără gândul că s-ar putea rupe sau nu e destul de uniformă, ei uite că acum vă puteți bucura de acest deliciu dulce cu un minim de efort. Vă asigur că această rețetă vă va convinge.
E extraordinar de bună, fragedă, cu muuultă umplutură și va face ca totul să pară mult mai ușor. Revenind la preparat, se face ușor, împrăștie un miros superb în bucătărie și cu siguranță toată familia îl va aprecia și nimeni nu își va da seama că foile nu au fost întinse.
Vă invit și pe voi să îl încercați, iar pentru asta vă rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas!
Ingrediente pentru foi:
Ingrediente pentru umplutură:
Mod de preparare pentru aluat:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de 25/35 pentru cuptor cu hârtie de copt.
Punem zahărul cu praful de sare, ouăle într-un castron și le batem până zahărul este complet topit. Nu trebuie să fie spumă, atât doar cât să fie zahărul topit.
Adăugăm uleiul și amestecăm până compoziția devine omogenă.
Punem și laptele și îl încorporăm si pe acesta.
Cernem făina cu praful de copt peste compoziția umedă și amestecăm energic până dispar toate cocoloașele si o dăm deoparte.
Mod de preparare pentru mere:
Curățăm merele de coajă, le îndepărtăm cotoarele și le tăiem cuburi.
Punem untul într-o cratiță, adăugăm merele, zahărul și le călim până se evaporă tot lichidul.
Adăugăm scorțișoara și amestecăm.
Asamblare:
Turnăm 60% din compoziția de aluat în tavă și o dăm la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade.
Scoatem tava de la cuptor și distribuim uniform compoziția de mere fierbinte peste aluat, apoi turnăm cealaltă parte de aluat pe care o nivelăm și dăm din nou la cuptor pentru 30-32 de minute sau până se rumenește frumos.
Scoatem din cuptor și o transferăm pe un grătar, o lăsăm să se răcească complet, apoi pudrăm cu zahăr și putem felia.
Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.