Abonează-te la canalul de Youtube

Prăjitură After Eight, cu ciocolată și cremă de mentă

( 4.5 din 5 )
Se încarcă...
  • 24 pPorții
  • 60 mPreparare
  • 20 mGătire
  • 1:20 hGata în
Printează rețeta

Prăjitură After Eight, cu ciocolată și cremă de mentă

 

Uneori cumpărăturile făcute în grabă sunt susrsă de inspirație pentru gătit. Așa s-a întâmplat când în Noiembrie anul trecut eram la niște prieteni în Regatul Unit al Marii Britanii, când înainte de a pleca acasă m-am gândit să cumpăr câte ceva pentru familie. Eram atât de grăbit încât am pus mâna ca un bezmetic pe diferite produse și le-am pus în coșul de cumpărături. Era un raft cu extracte fel de fel, am luat 2 sticluțe care aveam să descoper ca nu sunt de vanilie ci de mentă. Și cam stau câteva luni prin cămară până am rămas fără extractul de vanilie de care aveam nevoie pentru tortul de ciocolată cu zmeură si mascarpone . Așa că mi-am zis că e momentul să schimb planul și să fac ceva din ce am în casă.

Având la dispoziție extractul de mentă m-am gândit să fac o prăjitură care să imite gustul fabuloaselor felii de ciocolată cu cremă de mentă After Eight, cu gust racoritor de mentă și ciocolată. 

Ceea ce a ieșit, m-a uimit și pe mine, dar si pe prietenii mei, invitați la o poveste de seară. 

Malte rețete apreciate și încercate de cititori:

Tort de ciocolată cu zmeură și mascarpone, rețeta aici:

Chocotorta, prajitură cu biscuiti de cacao si cremă de dulceață de lapte cu branză, rețeta detaliata aici.

Cum se face prăjitura After Eight, cu ciocolată și cremă de mentă 

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 450 g zahăr tos
  • 1/2 linguriță sare
  • 220 g iaurt
  • 110 ml ulei vegetal
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • 250 g făină albă
  • 80 g cacao de bună calitate
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 lingurițe rase de bicarbonat 
  • 60 ml apă fierbinte

Pentru ganache

  • 400 ciocolată 50% cacao
  • 500 ml frișcă naturală din lapte  

Pentru crema de mentă cu ciocolată albă și mascarpone: 

  • 200 g smântână pentru frișcă 
  • 200 g ciocolată albă de bună calitate
  • 500 g mascarpone 
  • 1 lingură extract de mentă 
  • 1 lingură colorant verde pentru prăjituri 

Mod de preparare Prăjitură After Eight, cu ciocolată și cremă de mentă 

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade. 

Pentru blat: 

Într-un bol amestecam toate ingredientele uscate: făina, cacaua, praful de copt și bicarbonatul. 

Punem ouăle, zahărul, extractul de vanilie, iaurtul și sarea într-un bol încăpător, le amestecăm cu un tel până se topește zahărul. 

Încorporăm și uleiul.

Adăugăm în compoziția umedă ingredientele uscate și omogenizăm cu ajutorul unei spatule. 

Punem un ibric cu apă să fiarbă, măsurăm 60 de ml și turnăm peste compoziție amestecând rapid, dar nu prea mult, atât cât să obținem o compoziție omogenă. 

Turnăm compoziția în 2 tavi tapetate cu hârtie de copt. 

Coacem  20-22 de minute sau până trece testul scobitorii. După coacere, scoatem afară tăvile și le lăsăm să se răcească în tăvi. 

Tăiem blaturile în câte 2 bucăți pe lung sau pe lat după preferințe. 

Pentru crema de mentă cu ciocolată albă și mascarpone: 

Înfierbântăm smântâna pentru frișcă și punem ciocolata albă în ea să se topească, adăugăm extractul de mentă, colorantul și lăsăm 2-3 minute, omogenizăm și o dăm deoparte, până ajunge la temperatura camerei.

Cu ajutorul unui robot de bucătărie batem mascarponele până se omogenizează apoi încorporăm treptat compoziția de ciocolată. Dăm la rece pentru o oră. 

Scoatem crema de mentă de la frigider și o batem până se spumează și lasă valuri ușoare. 

Pentru ganache-ul de ciocolată:

Aducem smântâna în punctul de fierbere și o dăm jos de pe foc, adăugăm ciocolata, lăsăm 2-3 minute după care omogenizăm. Dăm ganache-ul la rece. 

Scoatem ganache-ul de la rece și îl spumăm cu ajutorul unui robot de bucătărie, pentru câteva secunde. Mare atenție, nu bateți prea mult că se va tăia. 

Asamblare: 

Punem un blat, ungem cu o treime din crema de mentă, al doilea blat, jumătate din ganache-ul de ciocolată, al treilea blat, iar o treime din crema de mentă, ultimul blat și cu a doua jumătate de ganache ungem atât suprafața cât și părțile exterioare ale tortului și deasupra ultima parte de cremă de mentă. Dăm la rece. 

Puteți orna cu scalii de ciocolată, bomboane de ciocolată, frunze de mentă, ciocolată răzuită sau orice altceva ce vă face plăcere 🙂 

A doua zi tăiem și servim, mie deja mi-a lăsat gura apa… așa că nu vă mai rețin, vă spun doar spor la treabă și poftă bună! 

Tips & variations

  • Dimensiune tăvi: 33/45 cm

Comments (9)

Leave A Comment

- Shopping List
x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide

});