Prăjitură cu ciocolată, banane și cremă de vanilie – Rețetă de post

( 4.6 out of 5 )
Loading...
  • -12 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 50 mTimp de gatire
  • 1:20 hGata in
Print Recipe

Prăjitură cu ciocolată, banane și cremă de vanilie

Dacă e post să facem ceva bun bun, Prăjitură cu ciocolată banane și cremă de vanilie – Rețetă de post

Foi fragede și aromate de ciocolată cu banane, cremă fină și aerată de vanilie, Combinația simplă, dar întotdeauna de un real succes!

Astăzi mi-a venit a mă juca puțin cu ciocolata și vanilia…mă tor gândeam cum să încropesc o prăjitură clasică de foi cu ciocolată și cremă de vanilie, dar să o fac să fie și de post.

Am luat rețeta checului cu ciocolată, banane și unt de arahide, dar pentru că in acel moment nu aveam unt de arahide, am zis că merge și fără și într-adevăr că a ieșit. Am turnat compoziția în tava mare a cuptorului, am făcut crema de vanilie de post și l-am umplut….mmmm a ieșit atât de bun, încât cred că această rețetă va fi următoarea pe lista preferatele în zilele de post.

Așadar, rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare și cu siguranță vă veți bucura de o minune de prăjitură, relativ simplă și ieftină.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Prăjitură cu ciocolată banane și cremă de vanilie – Rețetă de post

Ingrediente:

  • 160 g făină albă
  • 10 g amidon alimentar de porumb
  • 50 g cacao de bună calitate
  • 5 g praf de copt
  • 5 g bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 300 g banane bine coapte(doar banane fără coajă)
  • 100 g zahăr tos
  • 100 ml lapte de soia/cocos/migdale
  • 75 ml ulei vegetal
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 lingură oțet de mere
  • 50 g chipsuri de ciocolată fără lapte sau ciocolată tocată grosier

Pentru cremă:

  • 500 ml lapte de soia
  • 200 g margarină
  • 100 g zahăr tos
  • 60 g amidon alimentar
  • Un praf de sare
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 1 vârf cuțit de cuțit de turmeric

Mod de preparare pentru cremă:

Prima dată ne apucăm de cremă și punem 400 mililitri de lapte cu zahărul, sarea, extractul de vanilie și turmericul la înfierbântat, timp suficient să dizolvăm amidonul în cei 100 de mililitri de lapte rămași.

Când laptele a început să clocotească reducem focul la minim și turnăm în fir subțire compoziția de amidon, amestecând într-una. După ce compoziția prinde consistență și avem ușoare bule, e semn că crema e foartă și adăugăm margarina.

Amestecăm până se încorporează și o dăm la rece pentru 2 ore. După ce s-a răcit cu ajutorul unui mixer de bucătărie o batem până se spumează, aproximativ 30-40 de secunde. O dăm deoparte.

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.

Punem bananele împreună cu zahărul, praful de sare și cu ajutorul unui tel sau chiar cu un mixer le batem până se topește zahărul și se zdrobesc bananele.

F3FA2F6B-CCEE-4B9E-B8D3-4C272DA6FB1F.jpeg

Adaugăm la compoziția de banane laptele de soia, uleiul, extractul de vanilie și oțetul de mere, omegenizăm.

853B8DC1-6552-4E2F-8668-48B5EF493A26.jpeg

Punem ingredientele uscate și chipsurile de ciocolată peste cele umede, pe care le-am amestecat în prealabil și încorporăm bine astfel încât să nu mai avem urme de făină.

E02B9B47-AC32-4E31-9987-F5EC7821E149.jpeg

Turnăm compoziția în tava de copt și dăm la cuptor pentru 20-25 de minute. Dulă coacere, lăsăm să mai stea câteva minute în tavă dulă care o scoatem și o lăsăm să se răcească pe un grătar.

Tăiem blatul în 2 părți egale, ungem cu jumătate din cantitatea totala de cremă, punem celelalt blat, restul de cremă, intindem uniform, după care mai tăiem încă o dată în 2 părți egale și suprapunem astfel încât să avem  4 straturi, atât de blat cât și de cremă.

O prăjitură simplă, dar gustoasă și rapidă, foile fiind foarte fragede, iar crema fină și aerată. Nu vă mai rețin, nu știu de ce am impresia că deja salivați! Spor la treabă și poftă bună!

Tips & variations

  • Dimensiune tavă de copt 35/45 cmo

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password