Chec cu banane, ciocolată și unt de arahide – Rețetă de post

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -8 felii Servings+
  • 10 mPrep Time
  • 50 mCook Time
  • 60 mReady In
Print Recipe

Chec cu banane, ciocolată și unt de arahide – Rețetă de post 

 

Chec fin cu arome intense de ciocolată și banane combinat cu untul de arahide, este atât desertul ideal pentru iubitorii de ciocolată dar merge de minune  și la micul dejun! Da, este vegan, deci de post, nu conține nici pe departe unt, lapte sau ouă.
Din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui, veți obține un desert excelent, modul de preparare fiind foarte simplu, motiv numai bun să mai faci ceva dulce în zilele de post.
Intotdeauna bananele au făcut casă bună cu ciocolata, untul de arahide, nu vine decât să completeze tabloul perfect al unui desert!
Textură fină și aerată, ușor umed, umplutută cu unt de arahide, crusta crocantă de ciocolată, parcă sună prea bine pentru un desert, nu-i așa? Rămâneți alături penttu lista ingredientelor și modul de preparare și vă garantez că va fi unul din checurile preferate ale familiei!


Dacă nu țineți post, vă invit să încercați și checul cu banane, ciocolată și migdale, reteta aici sau click pe fotografie. 

Ingrediente:

  • 160 g făină albă
  • 10 g amidon alimentar de porumb
  • 50 g cacao de bună calitate
  • 5 g praf de copt
  • 5 g bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 300 g banane bine coapte(doar banane fără coajă)
  • 100 g zahăr tos
  • 100 ml lapte de soia/cocos/migdale
  • 75 ml ulei vegetal
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 lingură oțet de mere
  • 100 g unt de arahide
  • 50 g chipsuri de ciocolată fără lapte sau ciocolată tocată grosier

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de chec cu hârtie de copt.

Punem bananele împreună cu zahărul, praful de sare și cu ajutorul unui tel sau chiar cu un mixer le batem până se topește zahărul și se zdrobesc bananele.

Adaugăm la compoziția de banane laptele de soia, uleiul, extractul de vanilie și oțetul de mere, omegenizăm.

 

Punem ingredientele uscate peste cele umede, pe care le-am amestecat în prealabil și încorporăm bine astfel încât să nu mai avem urme de făină.

Punem jumătate din compoziție în tava de chec, adăugăm untul de arahide pe mijlocul tăvii, turnăm și compoziția rămasă, presărăm chipsurile de ciocolată și coacem 45-50 de minute sau până trece testul scobitorii.

Lăsăm încă 10 minute în tava în care s-a copt după care o scoatem afară și o lăsăm să se răcească pe in grătar. Tăiem felii și putem cu unt de arahide și banane. Simplu, gustos, rapid și vegan (de post)

Tips & variations

  • Dimensiune tavă pentru chec 10/25 cm

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide