Prăjitura Geisha cu mascarpone și jeleu de zmeură Garantat una din cele mai bune prăji tu ți făcute în ultima vreme.
Pe lângă faptul ca se face foarte ușor este de-a dreptul spectaculoasă atât ca aspect dar și ca gust. Blat bine însiropat, fructe proaspete, cremă de vanilie fină cu mascarpone și jeleu acrișor de zmeură, totul completat cu un crumble din marginile blatului.
Perfectă pentru orice ocazie, se poate face în orice anotimp și cu siguranță și dumneavoastră vă veți îndrăgosti iremediabil de gustul său fin și aspectul elegant.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru cremă:
Ingrediente pentru sirop:
Mod de preparare pentru blat:
Tapetăm o tavă cu diametrul de 22 de cm cu hârtie de copt.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Mixăm gălbenușurile cu uleiul și extractul de vanilie până se spumează ușor.
Batem albușurile cu un praf de sare până lasă ușoare valuri asemeni unei zăpezi moi. Adăugăm treptat zahărul și batem in continuare până obținem o bezea ferma și lucioasă.
Adăugăm compoziția de gălbenușuri și amestecăm ușor.
Încorporăm și făina cernută în 2 tranșe și amestecăm ușor cu mișcări de jos în sus până se încorporează toată făina.
Turnăm compoziția în tavă și dăm la cuptor pentru 15 minute sau până trece testul scobitorii.
Scoatem tava din cuptor și mai lăsăm blatul încă 2-3 minute în tava în care s-a copt, apoi îl răsturnăm pe un grătar, îndepărtăm hârtia de copt și îl lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei.
Îndepărtăm partea de sus(spuma) iar cu ajutorul unui inel de 5-6 cm tăiem prin răsucire și fără a presa cerculețe din blat. Vor ieși între 27 și 33 de bucăți.
Restul de blat îl punem pe o tavă și îl dăm la cuptor pentru vreo 20 de minute la 110 grade sau cat este nevoie să se usuce.
Scoatem tava din cuptor și fărâmițăm astfel încât să obținem o compoziție asemeni unor biscuiți tocați grosier.
Mod de preparare pentru cremă:
Punem 500 ml de lapte împreună cu zahărul, zahărul vanilat la înfierbântat.
Într-un castron omogenizăm gălbenușurile cu amidonul și restul de lapte și omogenizăm.
Turnăm amestecul de gălbenușuri în fie subțire peste laptele fierbinte și amestecăm continuu până să îngroașă. Din momentul în care a început să clocotească fierbem încă două minute.
Lăsăm să se tempereze ușor și adăugăm mascarponele. Omogenizăm și dăm la rece pentru minim 2 ore.
Mod de preparare pentru sirop:
Punem toate ingredientele într-o crăticioară și dăm un clocot, apoi lăsăm să se răcească complet.
Asamblare:
Însiropăm cercurile de aluat cu siropul obținut.
Distribuim fructele direct pe blaturi.
Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă rotundă distribuim crema cât se poate de uniform sub forme de aveline.
Cu ajutorul unui sac fără șpriț cu vârful puțin tăiat inserăm jeleul întingând în mijlocul cremei.
Așa trebuie să arate după inserția jeleului.
Barotăm întreaga prăjitură cu fârmiturile obținute mai devreme și dăm prăjiturile la rece pentru minim 2 ore.
Spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.