Prăjitura Maria cu zmeură și mascarpone

( 4.8 out of 5 )
Loading...
Prăjitura Maria cu zmeură și mascarpone
  • -25 pServings+
  • 60 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Prăjitura Maria cu zmeură și mascarpone

 

Azi facem o Prăjitura Maria cu zmeură și mascarpone cu ciocolată albă și mousse de ciocolată neagră.

Prăjitura Maria cu zmeură și mascarpone

Probabil cea mai bună prăjitură de vară pe care am făcut-o în ultima vreme. Blat crocant cu faimoșii biscuiți Oreo, mousse de ciocolată, cremă de mascarpone cu ciocolată albă și un strat generos de jeleu cu zmeură proaspătă de casă. Totul se datorează prietenilor noștrii Meli și Alex care ne-au adus câteva caserole de zmeură din prima lor cultură de pe anul acesta.

Prăjitura Maria cu zmeură și mascarpone

Necesită puțină răbdare și ingrediente de calitate, însă rezultatul este de-a dreptul spectaculos. Și vă spun de pe acum că e musai să folosiți ingrediente de cea mai bună calitate.

Modul de preparare este foarte simplu și nu trebuie decât să te ocupi printre altele de fiecare strat în parte.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare descris pas cu pas.

Prăjitura Maria cu zmeură și mascarpone

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Prăjitura Maria cu zmeură și mascarpone?

Ingrediente pentru blatul de Oreo:

  • 500 g biscuiți Oreo
  • 160 g unt cu minim 80% grăsime

Ingrediente pentru mousse-ul de ciocolată:

  • 4 ouă mari
  • 100 g zahăr tos
  • 350 ml smântână pentru frișcă din lapte cu grăsime de 36%
  • 10 g gelatină
  • 240 g ciocolată cu 70% cacao
  • 80 g zahăr pudră
  • 200 g zmeură proaspată

Ingrediente pentru crema de mascarpone cu ciocolată albă:

  • 200 g smântână pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 150 g ciocolată albă de bună calitate
  • 250 g mascarpone
  • 10 g gelatină

Ingrediente pentru jeleul de zmeură:

  • 500 g zmeură
  • 100 g zahăr tos
  • 10 g gelatină
  • 50 ml apă rece

Mod de preparare pentru blatul de Oreo:

Tapetăm cu hârtie de copt o tavă de 25/25 cm cu margini mai înalte.

Punem biscuiții într-un robot de Bucătărie și îi mixăm prin pulsare până obținem o compoziție asemănătoare pesmetului.

Punem biscuiții într-un robot de Bucătărie

Adăugăm untul topit și amestecăm rapid.

Adăugăm untul

Turnăm compoziția și o nivelăm. Dăm la rece.

Tapetăm fundul tavii cu compoziția de biscuiți

Mod de prepare pentru mouse-ul de ciocolată neagră:

Punem gelatina la hidratat în 30 de mililitri de apă rece pentru 10 minute.

Hidratăm gelatina

Punem ouăle împreună cu zahărul tos, un praf de sare și le batem pe bain marie până obținem o spună consistentă sau dacă aveți un termometru până ajung la temperatura de 65 de grade Celsius. Mare atenție ca fundul vasului să nu atingă apa.

Batem ouăle cu zaharul

Adăugăm ciocolata direct în spuma fierbinte, lăsăm 2-3 minute după care amestecăm până obținem o compoziție uniformă și omogenă. O lăsăm să se tempereze.

Adăugăm ciocolata

Batem frișca într-un bol bine spalat și degresat până lasă ușoare valuri la suprafață după care adăugăm treptat zaharul pudră și batem până se întărește. Nu bateți mai mult că riscați să se taie.

Când compoziția de ciocolată este rece, încorporăm gelatina hidratată și topită, apoi în 3 tranșe frișca.

Adăugăm gelatinaÎncorporăm frisca bătută

Turnăm jumătate din cantitatea de mousse, distribuim uniform zmeura.

Turnăm jumătate din cantitatea de mousse și distribuim zmeura

Turnăm și cealaltă jumătate de mousse de ciocolată după care nivelăm și dăm la rece.

Mod de preparare pentru crema de mascarpone cu ciocolată albă:

Punem gelatina la hidratat în 30 ml apă rece.

Hidratăm gelatina

Înfierbântăm smântâna pentru frișcă și punem ciocolata albă în ea să se topească, lăsăm ajungă la temperatura camerei după care la frigider 2 ore.

necunoscut.jpg

Într-un bol vom pune mascarponele, adăugăm crema de ciocolată albă și mixăm până obținem o cremă lejeră și ușor aerată.

86AA28C3-2EE6-4523-9ED9-571D556BBFC6.jpeg

Adăugăm gelatina pe care am topit-o în prealabil.

Adăugăm gelatina hidratata

Omogenizăm cu ajutorul unui tel.

8361FA0F-D8A5-4F05-8C4F-03F1D29FBE19.jpeg

Turnăm compoziția de mascarpone peste mouse-ul de ciocolată, nivelăm și dăm la rece.

Punem crema de brânza

Mod de preparare pentru jeleu de zmeură:

Într-o crăticioară punem 400 g din totalul cantității de zmeură cu zahărul la foc mic, atât cât să pâlpâie flacăra.

Jeleul de zmeura


Când s-a încălzit ușor și zahărul este topit, adăugăm și gelatina care în prealabil a fost topită și ea. Amestecăm ușor ca să nu zdrobim bobițele de zmeură și dăm deoparte până ajunge la temperatura camerei.

Încorporăm diferența de 100 de g de zmeură în jeleu, turnăm peste crema de mascarpone și dăm din nou la frigider pentru minimum 2 ore, după care putem tăia și servi.

Tirnam jeleul

Nu chiar simplu, dar nici ieșit din comun de greu, asta a fost pentru astăzi, de aici nu îmi rămâne decât să va urez spor la treabă și poftă bună!

Prăjitura Maria cu zmeură și mascarpone

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password