Azi facem Prăjitura Raffaello cu cremă de ciocolată albă și migdale, fragedă și aromată cu gust intens de ciocolată albă și cocos, care ne suc cu gândul și gustul la celebrele bomboane Raffaello.
Modul de preparare dar și puținele ingrediente fac ca această prăjitură să fie ușor de preparat mai ales atunci când avem poftă de ceva dulce sau ne vin musafiri nepoftiți 🤣🤣🤣
E atât de aromat și fin încât nu cred să îi reziste cineva, iar crema este cea mai aproape de cea originală din faimoasele bomboane Raffaello.
Și cum eu sunt mare fan ciocolată și cocos, astăzi vă aduc în atenție un desert rapid dar foarte gustos și aspectuos în același timp, așa că vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas pentru o reușită garantată.
Ingrediente pentru blatul de vanilie:
Ingrediente pentru blatul de cocos:
Ingrediente pentru crema de ciocolată albă cu mascarpone:
Ingrediente pentru însiropat:
Ingrediente pentru decor:
Mod de preparare pentru crema de ciocolată albă cu mascarpone:
Punem smântâna la înfierbântat iar când ajunge în punctul de fierbere, adăugăm ciocolata albă, lăsăm 2-3 minute după care omogenizăm. Dăm deoparte să se răcească complet.
Când e rece, adăugăm untul și mascarponele la temperatura camerei și mixăm pentru 30-40 de secunde, atât cât să fie omogenă și aibe ținută. Nu mixați mai mult că se va tăia.
Mod de preparare pentru blatul de vanilie:
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă pătrată de cuptor de 28/22 cm cu hârtie de copt.
Separăm ouăle.
Mixăm gălbenușurile cu uleiul până se omogenizează.
Batem albușurile cu un praf de sare până lasă ușoare valuri asemeni unei zăpezi moi. Adăugăm treptat zahărul și batem in continuare până obținem o bezea ferma și lucioasă.
Încorporăm amestecul de gălbenușuri și amestecăm ușor cu o spatulă până se omogenizează.
Cernem făina în compoziția de albușuri în 2-3 tranșe și amestecăm ușor cu spatula până compoziția devine uniformă.
Turnăm în tavă și nivelăm. Dăm la cuptorul preîncălzit pentru 30-32 de minute sau până trece testul scobitorii.
Scoatem afară din cuptor și lăsăm să se tempereze în tava în care s-a copt, după care îndepărtăm hârtia și lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare pentru blatul de cocos:
Tapetăm o tavă de cuptor 22/28 cm de cu hârtie de copt.
Preîncălzim cuptorul la 160 de grade.
Într-un castron punem făina cu fulgii de cocos și omogenizăm. Dăm deoparte.
Batem albușurile cu un praf de sare până lasă ușoare valuri asemeni unei zăpezi moi. Adăugăm treptat zahărul și batem in continuare până obținem o bezea ferma și lucioasă.
Încorporăm amestecul de faină cu cocos, turnăm în tavă, nivelăm și dăm la cuptor pentru 12-14 minute sau până trece testul scobitorii. După trecerea timpului, scoatem pe un grătar și lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare pentru sirop:
Punem toate ingredientele într-un ibric, dăm un clocot iar apoi lăsăm să se răcească complet.
Asamblare:
Coacem 7 minute fulgii de migdale sau până se rumenesc ușor. Aici timpul e relativ, depinde de cuptor dar și de grosimea fulgilor.
Decupăm partea superioară a blatului(spuma) și îl tăiem în două părți egale.
Punem un blat de vanilie, însiropăm, o treime din cremă, blatul de cocos, însiropăm, altă treime din cremă, al doilea blat de vanilie, însiropăm din nou și presăm ușor astfel încât să facă priză straturile între ele. Înfoliem și dăm la rece pentru minim două ore.
Scoatem de la frigider și turnăm restul de cremă peste, nivelăm și presarăm fulgii de cocos astfel încât pe unde vom trece cu cuțitul să lăsăm neacoperit de fulgi de migdale. Se taie cu un cuțit bine ascuțit cu lama îngustă trecut prin apă fierbinte.
Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.