Prăjitura Vânt spaniol

( 5 out of 5 )
Loading...
Prăjitura Vânt spaniol
  • -42 pServings+
  • 60 mTimp de preparare
  • 2:0 hTimp de gatire
  • 3:0 hGata in
Print Recipe

Prăjitura Vânt spaniol

Prăjitura Vânt Spaniol este o adevărată operă de artă culinară, recunoscută pentru combinația sa unică de texturi și arome fine. Structura sa este definită de foi delicate de bezea, blat de cacao, fragede și delicioase.

Prăjitura Vânt spaniol

Straturile de cremă fină, aromate cu vanilie, unt și frișcă, adaugă o notă catifelată ce contrastează plăcut cu fragilitatea bezelei. Crema poate fi îmbogățită cu note subtile de lămâie, migdale sau rom, pentru un plus de arome. La suprafață, desertul poate fi decorat simplu, cu fulgi de ciocolată sau mici accente de fructe confiate, care îi adaugă un plus de eleganță.

Prăjitura Vânt spaniol

Gustul său echilibrat, între dulce și delicat, o transformă într-o alegere perfectă pentru ocazii festive, dar și pentru momentele în care dorești să te bucuri de un desert rafinat, care evocă tradiția și măiestria bucătăriei spaniole. Prăjitura este la fel de impresionantă prin aspect, având un aer diafan și sofisticat, care atrage privirea la orice masă.

Prăjitura Vânt spaniol

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Prăjitura Vânt spaniol

Cum facem Prăjitura Vânt Spaniol

Ingrediente Blat de cacao:

  • 6 ouă
  • 160 g zahăr tos
  • 100 g făină albă tip 000
  • 50 g cacao de bună calitate
  • 1 praf de sare
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 ml apă rece

Ingrediente Blat de bezea:

  • 8 albușuri
  • 300 g zahăr tos
  • 1 lingură oțet de 9 grade

Ingrediente pentru creme:

  • 8 gălbenușuri
  • 1 l lapte cu 3,5% grăsime
  • 180 g zahăr tos
  • 250 g unt cu 80% grăsime
  • 100 g amidon alimentar
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 180 g ciocolată albă
  • 180 g ciocolată neagră cu 60% conținut de cacao

Ingrediente Pentru decor:

  • 300 ml smântână pentru frișcă din lapte de vacă cu 35-36% grăsime
  • 50 g ciocolată neagră cu 60% conținut de cacao

Mod de preparare pentru creme:

Într-un castron omogenizăm 300 ml lapte, gălbenușurile și amidonul.

Prăjitura Vânt spaniol

Punem diferența de lapte cu zahărul și extractul de vanilie la fiert. Când ajunge în punctul de fierbere, oprim focul, adăugăm compoziția de gălbenușuri și amestecăm energic. Pornim din nou focul la minim și amestecăm într-una până la primele clocote.

Prăjitura Vânt spaniol

Adăugăm untul care trebuie să fie la temperatura camerei și îl încorporăm și pe acesta.

Prăjitura Vânt spaniol

Împărțim compoziția în două părți egale, într-una adăugăm ciocolată albă.

Prăjitura Vânt spaniol

Iar în cealaltă ciocolată neagră și le omogenizăm și pe acestea.

Prăjitura Vânt spaniol

Dacă timpul ne permite le putem lăsa să ajungă la temperatura camerei amestecând din când în când în ele până se răcesc complet.

Mod de preparare pentru blatul de cacao:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Tapetăm o tavă de 30/40 cm cu hârtie de copt.

Într-un castron punem făina cu cacaua.

Într-un castron amestecăm gălbenușurile cu apa, uleiul și le mixăm până se spumează bine.

Prăjitura Vânt spaniol

Batem albușurile cu un praf de sare până obținem o bezea lejeră, apoi adăugăm treptat zahărul și batem în continuare până bezeaua devine fermă iar zahărul este complet topit.

Prăjitura Vânt spaniol

Peste bezea adăugăm compoziția de gălbenușuri, și mai mixăm atât cat compoziția să devină uniformă.

Prăjitura Vânt spaniol

Cernem amestecul de făină cu cacao în 2-3 tranșe și amestecăm cu o spatulă cu mișcări largi de sus în jos.

Prăjitura Vânt spaniol

Turnăm în tavă și dăm la cuptor pentru 12-14 minute sau până trece testul scobitorii.

Prăjitura Vânt spaniol

Scoatem din cuptor lăsăm să se tempereze ușor după care transferăm pe un grătar să se răcească complet.

Mod de preparare pentru blatul de bezea:

Preîncălzim cuptorul la 130 de grade.

Tapetăm o tavă de 30/40 cm cu hârtie de copt.

Batem albușurile cu un praf de sare până obținem o bezea lejeră, apoi adăugăm treptat zahărul și batem în continuare până bezeaua devine fermă iar zahărul este complet topit. la final adăugăm și lingură de oțet.

Prăjitura Vânt spaniol

Turnăm în tavă și dăm la cuptor pentru 90 de minute.

Prăjitura Vânt spaniol

Scoatem din cuptor lăsăm să se tempereze ușor după care transferăm pe un grătar să se răcească complet.

Asamblare:

Batem crema de vanilie preț de aproximativ un minut până se spumează ușor.

Prăjitura Vânt spaniol

Îndepărtăm hârtia de copt de pe fundul blatului de cacao și îl punem pe o tavă. Turnăm crema de vanilie și o nivelăm uniform.

Prăjitura Vânt spaniol

Batem și crema de ciocolată,

Prăjitura Vânt spaniol

punem peste blatul de bezea întors peste crema de vanilie, îndepărtăm hârtia de copt, apoi crema de ciocolată pe care o nivelăm și pe aceasta uniform.

Prăjitura Vânt spaniol

Batem frișca cu zahărul pudră până se întărește.

Prăjitura Vânt spaniol

O turnăm peste crema de ciocolată, radem ciocolata și o dăm la rece peste noapte. Super gustoasă și spornica, așadar de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc poftă bună!

Prăjitura Vânt spaniol

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password