Prăjitura Zece cu Nutella și căpșuni

( 5 out of 5 )
Loading...
Prăjitura Zece cu Nutella și mousse de căpșuni
  • -27 pServings+
  • 60 mTimp de preparare
  • 25 mTimp de gatire
  • 1:25 hGata in
Print Recipe

Prăjitura Zece cu Nutella și căpșuni

Prăjitura Zece cu Nutella și căpșuni, este atât de rafinată și îmbină perfect aromele intense și texturile catifelate, oferind o experiență dulce irezistibilă.

Prăjitura Zece cu Nutella și mousse de căpșuni

Blatul de cacao, ușor umed și aerat, creează baza perfectă pentru straturile cremoase și delicate. Crema de Nutella și mascarpone adaugă un gust bogat și onctuos, îmbinând dulceața intensă a cremei de ciocolată cu finețea brânzei mascarpone.

Prăjitura Zece cu Nutella și mousse de căpșuni

Mousse-ul de căpșuni aduce o notă fructată și revigorantă, echilibrând perfect dulceața cu o ușoară prospețime. Fiecare îmbucătură este o armonie între ciocolată, frișcă și fructe, transformând această prăjitură într-un adevărat desert de răsfăț.

Prăjitura Zece cu Nutella și mousse de căpșuni

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Prăjitura Zece cu Nutella și mousse de căpșuni

Cum facem Prăjitura Zece cu Nutella și căpșuni

Ingrediente pentru foile de cacao:

  • 6 ouă
  • 150 g zahăr tos
  • 60 ml ulei vegetal
  • 90 g făină
  • 30 g cacao de bună calitate
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru cremă de ciocolată cu mascarpone:

  • 500 g Nutella
  • 400 g smântână din lapte pentru frișcă cu 36-% grăsime
  • 500 g mascarpone

Ingrediente pentru mousse-ul de căpșuni:

  • 500 g căpșuni proaspete sau congelate
  • 200 g zahăr tos
  • Sucul de la o lămâie
  • 300 ml smântână din lapte pentru frișcă cu 35-36% grăsime
  • 70 g zahăr pudră
  • 10 g gelatină alimentară
  • 50 ml apă rece
  • 20 g amidon alimentar

Mod de preparare pentru mousse-ul de căpșuni:

Dizolvăm gelatina în apă rece și o lăsăm să se hidrateze.
Prăjitura Zece cu Nutella și căpșuni

Spălăm căpșunile, le tăiem codițele și apoi jumătăți. Le punem împreună cu zahărul, sucul de lămâie și le fierbem la foc mediu 2 minute de când a început să clocotească bine.

Prăjitura Zece cu Nutella și căpșuni

Scotem 6-7 linguri din sirop, îl lăsăm să se tempereze ușor și dizolvăm amidonul.

Prăjitura Zece cu Nutella și căpșuni

Mixăm căpșunile până obținem un piure fin și cremos.

Prăjitura Zece cu Nutella și căpșuni

Adăugăm amidonul dizolvat și punem din nou la foc mic amestecând încontinuu până începe să clocotească. Dăm jos de pe foc și lăsăm să se răcească la temperatura camerei amestecând din când în când să nu facă pojghiță.

Prăjitura Zece cu Nutella și căpșuni

Mod de preparare pentru foi:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Separăm ouăle.

Tapetăm 3 tăvi de cu hârtie de copt cu dimensiunea de 26/32 cm. 

Punem făina cu cacaua împreună și le cernem.

7FE0DF12-B691-4954-A91E-956B449A3D7D.jpeg

Într-un castron mare vom bate albușurile cu un praf de sare, până lasă valuri la suprafața vasului.

necunoscut.jpg

Treptat adăugăm zahărul pudră și batem până compoziția capătă un aspect lucios.

necunoscut_1.jpg

Adăugăm gălbenușurile și uleiul în compoziția de albușuri și mixăm ușor atât cât să se încorporeze.

E4B53A9C-889A-4FB5-8EBB-EB0B52B9D6D2.jpeg

Cu ajutorul unei spatule de Silicon, încorporăm și făina amestecată cu cacaua și cernută cu mișcări ușoare de jos în sus.

559C24BA-5D48-4E90-8EBE-056CDCA121FF.jpeg

Împărțim compoziția în 3 părți egale și le întindem uniform.

Prăjitura Zece cu Nutella și căpșuni

Coacem 15-17 minute sau până trece testul scobitorii. Nu coaceți mai mult ca se vor usca. Scoatem din cuptor și le transferăm imediat pe grătar și le lăsăm să se răcească.

Mod de preparare pentru crema de Nutella cu mascarpone:

Punem smântâna, mascarponele și Nutella într-un castron iar cu ajutorul unui robot de bucătărie mixăm până crema devine lucioasă și ușor aerată.

IMG_7775.jpeg

Asamblare:

Batem smântâna pentru frișcă de la mousse cu zahărul pudra până se întărește. Mare atenție, nu mixați prea mult ca riscați să se taie.

Prăjitura Zece cu Nutella și căpșuni

Topim gelatina hidratată și o adăugăm în piureul de căpșuni. Amestecăm foarte bine să se distribuie uniform.

Prăjitura Zece cu Nutella și căpșuni

Încorporăm treptat frișca bătută în compoziția de căpșuni și amestecăm ușor cu un tel la început apoi ușor cu o spatulă.

Prăjitura Zece cu Nutella și căpșuni

Punem un blat, un strat de cremă de Nutella, un strat de mousse de căpșuni și tot așa până terminăm compozițiile.

Prăjitura Zece cu Nutella și căpșuni

Decorăm cu biscuiți Oreo sfărmați și fructe liofiIizate, sau după imaginație. O dăm la rece până a doua zi, după care poate fi tăiată și servită.

Prăjitura Zece cu Nutella și mousse de căpșuni

Spor la treabă și poftă bună!

Prăjitura Zece cu Nutella și mousse de căpșuni

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password