Prăjitura Zece cu Nutella și căpșuni, este atât de rafinată și îmbină perfect aromele intense și texturile catifelate, oferind o experiență dulce irezistibilă.
Blatul de cacao, ușor umed și aerat, creează baza perfectă pentru straturile cremoase și delicate. Crema de Nutella și mascarpone adaugă un gust bogat și onctuos, îmbinând dulceața intensă a cremei de ciocolată cu finețea brânzei mascarpone.
Mousse-ul de căpșuni aduce o notă fructată și revigorantă, echilibrând perfect dulceața cu o ușoară prospețime. Fiecare îmbucătură este o armonie între ciocolată, frișcă și fructe, transformând această prăjitură într-un adevărat desert de răsfăț.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru foile de cacao:
Ingrediente pentru cremă de ciocolată cu mascarpone:
Ingrediente pentru mousse-ul de căpșuni:
Mod de preparare pentru mousse-ul de căpșuni:
Dizolvăm gelatina în apă rece și o lăsăm să se hidrateze.
Spălăm căpșunile, le tăiem codițele și apoi jumătăți. Le punem împreună cu zahărul, sucul de lămâie și le fierbem la foc mediu 2 minute de când a început să clocotească bine.
Scotem 6-7 linguri din sirop, îl lăsăm să se tempereze ușor și dizolvăm amidonul.
Mixăm căpșunile până obținem un piure fin și cremos.
Adăugăm amidonul dizolvat și punem din nou la foc mic amestecând încontinuu până începe să clocotească. Dăm jos de pe foc și lăsăm să se răcească la temperatura camerei amestecând din când în când să nu facă pojghiță.
Mod de preparare pentru foi:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Separăm ouăle.
Tapetăm 3 tăvi de cu hârtie de copt cu dimensiunea de 26/32 cm.
Punem făina cu cacaua împreună și le cernem.
Într-un castron mare vom bate albușurile cu un praf de sare, până lasă valuri la suprafața vasului.
Treptat adăugăm zahărul pudră și batem până compoziția capătă un aspect lucios.
Adăugăm gălbenușurile și uleiul în compoziția de albușuri și mixăm ușor atât cât să se încorporeze.
Cu ajutorul unei spatule de Silicon, încorporăm și făina amestecată cu cacaua și cernută cu mișcări ușoare de jos în sus.
Împărțim compoziția în 3 părți egale și le întindem uniform.
Coacem 15-17 minute sau până trece testul scobitorii. Nu coaceți mai mult ca se vor usca. Scoatem din cuptor și le transferăm imediat pe grătar și le lăsăm să se răcească.
Mod de preparare pentru crema de Nutella cu mascarpone:
Punem smântâna, mascarponele și Nutella într-un castron iar cu ajutorul unui robot de bucătărie mixăm până crema devine lucioasă și ușor aerată.
Asamblare:
Batem smântâna pentru frișcă de la mousse cu zahărul pudra până se întărește. Mare atenție, nu mixați prea mult ca riscați să se taie.
Topim gelatina hidratată și o adăugăm în piureul de căpșuni. Amestecăm foarte bine să se distribuie uniform.
Încorporăm treptat frișca bătută în compoziția de căpșuni și amestecăm ușor cu un tel la început apoi ușor cu o spatulă.
Punem un blat, un strat de cremă de Nutella, un strat de mousse de căpșuni și tot așa până terminăm compozițiile.
Decorăm cu biscuiți Oreo sfărmați și fructe liofiIizate, sau după imaginație. O dăm la rece până a doua zi, după care poate fi tăiată și servită.
Spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.