Pulpe de pui umplute la cuptor

( 0 out of 5 )
Loading...
Pulpe de pui umplute la cuptor
  • -4 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Pulpe de pui umplute la cuptor

Aceste Pulpe de pui umplute la cuptor sunt un deliciu fraged, aromat și spectaculos!

Pulpe de pui umplute la cuptor

Dacă vrei să transformi o masă obișnuită într-un adevărat festin, aceste pulpe de pui umplute la cuptor sunt alegerea perfectă. Fragede, suculente și pline de gust, pulpele sunt umplute cu un amestec savuros de legume dar merge de minute și cu brânzeturi, apoi rumenite încet în cuptor până devin aurii și apetisante.

Pulpe de pui umplute la cuptor

Rețeta este simplă, dar efectul este spectaculos și perfectă pentru o cină de duminică în familie sau pentru a-ți impresiona invitații. Aroma ciupercilor proaspete, combinația de texturi și suculența cărnii fac din această mâncare o adevărată bucurie pentru simțuri.

Pulpe de pui umplute la cuptor

Servește-le alături de o garnitură de cartofi copți, piure fin și cremos sau o salată proaspătă, și vei obține un preparat complet, echilibrat și plin de savoare.

Pulpe de pui umplute la cuptor

Cum preparăm Pulpe de pui umplute la cuptor

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui undeva la 250 g/buc
  • 100 g ciuperci champignon proaspete
  • 1 lingură de ulei
  • 100 g ardei gras roșu
  • 50 g mazăre verde
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 100 g smântână de gătit cu 35% grăsime
  • 1 ou întreg
  • 1 cățel de usturoi
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Tragem pielea încet în sens opus de pe lupele de pui și tăiem lângă os fără a tăia pielea. Ea trebuie să rămână atașată de capătul osului.

Pulpe de pui umplute la cuptor

Dezosăm pulpele de pui și tăiem carnea cubulețe mici.

Pulpe de pui umplute la cuptor

Tăiem felii grosiere ciupercile, iar dacă sunt mai mari le tăiem astfel încât să obținem cuburi de 2/2 cm. Eu am ales mai mici și le-am tăiat felii. Apoi le călim în ulei cu puțină sare. La acest pas efectiv am uitat să fac poză, așa ca va trebui să mă credeți pe cuvânt 🙂
Tăiem și ardeiul gras cubulețe.
Usturoiul îl tocăm mărunt.
Pătrunjelul îl tocăm mărunt și pe el.

Într-un castron punem toate ingredientele într-un castron și le amestecăm foarte bine, dăm gust cu sare și piper și umplutură este gata.

Pulpe de pui umplute la cuptor

Cu ajutorul unui sac cu șpriț fără formă umplem bine pielea pulpelor prin presare astfel încât să punem toată compoziția.

Pulpe de pui umplute la cuptor

La capăt închidem ușor pulpele de pui cu capătul de piele mai lung. Le punem în tavă și le dăm la cuptor pentru 40 de minute. Le scoatem din cuptor și le lăsăm să se odihnească pentru 10 minute.

Pulpe de pui umplute la cuptor

Servim alături de un piure de cartofi cremos, alături de niște murături bune și prânzul sau cina este gata.

Pulpe de pui umplute la cuptor

Spor la treabă și să vă fie de folos!

Pentru multe alte rețete cu carne dar și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici  sau pe fotografie.

E6A1C69A-241F-4380-BDED-59BB4F6938A2.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Lost Password