Sper ca acest ragu Bolognese de conopidă să fie pe placul tuturor iubitorilor de paste și sincer nici nu văd de ce nu ar fi, pentru că este megadelicios.
Rețeta este foarte simplă cu ingrediente la îndemâna tuturor și se face foarte rapid și ușor. Avem nevoie de ceapă, usturoi, zarzavat, roșii si bineînțeles vedeta acestui preparat conopida.
Pentru zilele de post sau pentru vegetarieni este un preparat ideal care a făcut furori în perioada postului la noi în casă. Se poate face o cantitate mai mare și se pune în borcane sau congelator și utilizat la nevoie, cel puțin noi așa am făcut.
Poate fi folosit chiar și pentru lasagna iar zilele acestea urmează să o fac și bineînțeles să revin și cu rețeta.
Așadar acum vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare explicat pas cu pas pentru o reușită garantată.
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm ceapa, usturoiul, morcovii, țelina și le dăm prin masina de tocat cu ochiuri mici sau prin robotul de bucătărie.
Desfacem buchețele conopida și o opărim. Asta înseamnă că o băgăm într-o oala cu apă și sare care fierbe și o lăsăm până începe să clocotească după care o scoatem afară.
Când s-a răcit complet o tocăm grosier.
Într-o oale mare punem toate ingredientele mai puțin conopida și pasta de tomate, apoi le punem la foc mic până se înmoaie legumele și sunt gătite.
Adăugăm conopida, verificăm de gust și mai fierbem 3-4 minute din momentul în care a început să clocotească, atât cât să se îmbine gusturile. Verificăm de gust și putem pregăti pastele.
Simplu, rapid și sănătos, dar nu vă mai rețin, vă doresc spor la treabă și poftă bună!