Ragu Bolognese de conopidă pentru paste

( 4.7 out of 5 )
Loading...
Ragu Bolognese de conopidă pentru paste
  • -2,5 kgServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Ragu Bolognese de conopidă pentru paste

Sper ca acest ragu Bolognese de conopidă să fie pe placul tuturor iubitorilor de paste și sincer nici nu văd de ce nu ar fi, pentru că este megadelicios.

Ragu Bolognese de conopidă pentru paste

Rețeta este foarte simplă cu ingrediente la îndemâna tuturor și se face foarte rapid și ușor. Avem nevoie de ceapă, usturoi, zarzavat, roșii si bineînțeles vedeta acestui preparat conopida.

Pentru zilele de post sau pentru vegetarieni este un preparat ideal care a făcut furori în perioada postului la noi în casă. Se poate face o cantitate mai mare și se pune în borcane sau congelator și utilizat la nevoie, cel puțin noi așa am făcut.

Poate fi folosit chiar și pentru lasagna iar zilele acestea urmează să o fac și bineînțeles să revin și cu rețeta.

Așadar acum vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare explicat pas cu pas pentru o reușită garantată.

Ragu Bolognese de conopidă pentru paste

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Ragu Bolognese de conopidă pentru paste?

Ingrediente:

  • 400 g ceapă
  • 6-7 căței de usturoi
  • 400 g morcovi
  • 200 g țelină rădăcină
  • 200 ml ulei de măsline
  • 1,5 kg conopidă
  • 1,5 kg pasata de roșii
  • 100 g pasta de tomate
  • 10 g busuioc uscat
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Curățăm ceapa, usturoiul, morcovii, țelina și le dăm prin masina de tocat cu ochiuri mici sau prin robotul de bucătărie.

Dăm legumele prin masina de tocat cu ochiuri mici

Desfacem buchețele conopida și o opărim. Asta înseamnă că o băgăm într-o oala cu apă și sare care fierbe și o lăsăm până începe să clocotească după care o scoatem afară.

Salată de conopidă cu iaurt și mărar
Când s-a răcit complet o tocăm grosier.

Când s-a răcit o tocăm grosier

Într-o oale mare punem toate ingredientele mai puțin conopida și pasta de tomate, apoi le punem la foc mic până se înmoaie legumele și sunt gătite.

Punem toate ingredientele

Adăugăm conopida, verificăm de gust și mai fierbem 3-4 minute din momentul în care a început să clocotească, atât cât să se îmbine gusturile. Verificăm de gust și putem pregăti pastele.

Adăugăm conopida

Simplu, rapid și sănătos, dar nu vă mai rețin, vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Ragu Bolognese de conopidă pentru paste

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password