Astăzi facem Felie de ciocolată cu alune de pădure și după mai multe teste, atât pentru blat cât și pentru cremă, astăzi am decis că toate sunt finale, iar combinația și texturile sunt exact ceea ce mi-am dorit.
Îmi plac prăjiturile aș putea spune, nu numai să le mănânc, dar să le și fac. Și așa cum spuneam mai devreme, după mai multe încercări mai mult sau mai puțin reușite, am ales combinația perfectă, între blat și cremă, atât ca gust dar și ca structură.
Blatul foarte fin și aerat, cremă ciocolatoasă și crumble-ul de alune de pădure este întruchiparea ideală!
E foarte ușor de realizat această prăjitură, încât și celui mai neîndemânatic într-ale bucătăriei îi va reuși fără probleme.
Alunele de pădure coapte, crema de ciocolată cu unt sunt câteva din ingredientele care fac ca această prăjitură să fie specială și extrem de gustosă. Așadar o prăjitură festivă precum pralinele de ciocolată Ferrero Rocher.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul de preparare pas cu pas, iar dacă le veți respecta, reușita va fi garantată.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru crema de ciocolată:
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 170 grade Celsius.
Tapetăm fundul unei tăvi de 33/45 cm.
Într-un castron punem făina cu praful de copt și le cernem.
Punem apa la înfierbântat și adăugăm cacaua, omogenizăm și dăm deoparte să se tempereze.
Separăm ouăle și batem albușurile cu in praf de sare, lingura de oțet până lasă valuri ușoare, asemeni unei zăpezi moi, apoi adăugăm treptat zahărul și batem până obținem o bezea fermă și lucioasă, iar zahărul este topit.
Gălbenușurile le frecăm cu uleiul până se omogenizează.
Încorporăm compoziția de gălbenușuri în cea de cacao și omogenizăm.
Adăugăm și făina și amestecăm până obținem o compoziție omogenă.
Încorporăm treptat albușurile bătute cu mișcări lente de jos în sus până obținem o compoziție omogenă.
Turnăm în tavă și băgăm la cuptor pentru 20-22 de minute sau până trece testul scobitorii. Nu vă speriați dacă că se va umfla ușor în tavă la coacere, își va reveni după ce îl veți scoate din cuptor.
Lăsăm încă 10 minute în tava în care s-a copt apoi îl scoatem pe un grătar și îl lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare pentru cremă:
Punem ouăle cu un praf de sare, zahărul și le batem pe abur până se îngroașă.
Adăugăm ciocolata direct în crema fierbinte, omogenizăm.
Punem și untul care trebuie să fie la temperatura camerei și-l încorporăm și pe acesta. Lăsăm undeva în cămară sau într-o cameră mai rece, ori înainte de a umple prăjitura punem punem crema pentru jumătate de oră la frigider.
Asamblare:
Tăiem blatul în două, pe lung sau pe lat după preferințe.
Cu ajutorul unui robot de bucătărie mixăm crema până devine aerată și lucioasă. Nu o bateți prea mult, ca riscați să se taie. Luăm 3 linguri sănătoase din cremă și o punem deoparte, vom avea nevoie de ea la decor.