Această ruladă cu nucă, ciocolată și vișine este de-a dreptul un desert foarte simplu, dar gustos și foarte ușor de pregătit.
Blat ușor crocant din bezea cu nucă, cremă fină de ciocolată fiartă pe aburi și vișine proaspete, ce să-ți mai dorești de la un desert, are exact combinația perfecta de 3 ingrediente care dau o savoare și un gust deosebit.
Ingredientele sunt simple și la îndemâna tuturor, ba chiar mulți le avem prin cămara de acasă, modul de preparare este foarte simplu și cu o reușită garantată. Și nu, nu trebuie să fii vreun cofetar renumit, trebuie doar să respecți modul de preparare dar și cantitățile exacte.
Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de pregătire explicat pas cu pas.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru cremă:
Mod de preparare pentru blat:
Tapetăm o tavă de 45/30 cm cu hârtie de copt.
Într-un castron amestecăm făina cernută împreună cu nuca măcinată și praful de copt.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Batem albușurile cu praful de sare până lasă forme ușoare la suprafață asemeni unei zăpezi moi. Adăugăm treptat zaharul și batem în continuare până obținem o spumă consistentă, fermă și lucioasă.
Amestecul de făină cu alunele și praful de copt îl încorporăm în 3 tranșe amestecând cu o spatulă cu mișcări lente de jos în sus.
Turnăm în tavă și coacem 13-15 de minute sau până trece testul scobitorii.
Scoatem și răsturnăm pe un prosop ușor umed blatul. Îndepărtăm hârtia și rulăm.
Mod de preparare cremă:
Punem vișinele la scurs într-o strecurătoare și le scurgem bine, chiar ușor presate.
Pentru început ne vom ocupa de cremă: punem ouăle cu zaharul și extractul de vanilie într-un castron pe bain marie, având grijă ca fundul castronului să nu atingă apa. Batem până se spumează și se leagă compoziția de ouă și ajunge la 72 de grade. Dacă nu avem termometru, cum știm când e gata?! Când lasă ușoare urme și curge în fir gros.
Adăugăm untul și ciocolata și omogenizăm. Dăm la rece pentru minim 2 ore.
Asamblare:
Cu ajutorul unui robot de Bucătărie mixăm 20-25 de secunde crema, atât cât să fie omogenă și ușor aerată.
Desfacem blatul din prosop și ungem cu 3/4 din totalul de cremă, distribuim uniform vișinele bine scurse și rulăm.
Îmbrăcăm rulada in crema rămasă și presărăm nucă coaptă deasupra. Dăm la rece pentru minim 4 ore după care putem tăia și servi. Să vă fie de folos!