Ruladă cu nucă, ciocolată și vișine

( 4.5 out of 5 )
Loading...
Ruladă cu nucă, ciocolată și vișine
  • -12 pServings+
  • 30 mPrep Time
  • 30 mCook Time
  • 60 mReady In
Print Recipe

Ruladă cu nucă, ciocolată și vișine

Această ruladă cu nucă, ciocolată și vișine este de-a dreptul un desert foarte simplu, dar gustos și foarte ușor de pregătit.

Ruladă cu nucă, ciocolată și vișine

Blat ușor crocant din bezea cu nucă, cremă fină de ciocolată fiartă pe aburi și vișine proaspete, ce să-ți mai dorești de la un desert, are exact combinația perfecta de 3 ingrediente care dau o savoare și un gust deosebit.

Ingredientele sunt simple și la îndemâna tuturor, ba chiar mulți le avem prin cămara de acasă, modul de preparare este foarte simplu și cu o reușită garantată. Și nu, nu trebuie să fii vreun cofetar renumit, trebuie doar să respecți modul de preparare dar și cantitățile exacte.

Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de pregătire explicat pas cu pas.

Ruladă cu nucă, ciocolată și vișine

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem ruladă cu nucă, ciocolată și vișine?

Ingrediente pentru blat:

  • 6 albușuri
  • Un praf de sare
  • 150 g zahăr tos
  • 150 g nucă măcinată
  • 80 g făină albă tip 000
  • 1/2 linguriță praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

  • 6 ouă
  • 1 lingură de extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • 300 g zahăr tos
  • 300 g unt cu minim 80% grăsime
  • 200 g ciocolată cu 55% cacao
  • 300 g vișine proaspete sau congelate fără sâmburi

Mod de preparare pentru blat:

Tapetăm o tavă de 45/30 cm cu hârtie de copt.

Într-un castron amestecăm făina cernută împreună cu nuca măcinată și praful de copt.

Într-un castron amestecam faina

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Batem albușurile cu praful de sare până lasă forme ușoare la suprafață asemeni unei zăpezi moi. Adăugăm treptat zaharul și batem în continuare până obținem o spumă consistentă, fermă și lucioasă.

Prăjitura Doamna Walewska - Pani Walewska

Amestecul de făină cu alunele și praful de copt îl încorporăm în 3 tranșe amestecând cu o spatulă  cu mișcări lente de jos în sus.

Adăugăm amestecul de faina

Turnăm în tavă și coacem 13-15 de minute sau până trece testul scobitorii.

Turnăm in tava

Scoatem și răsturnăm pe un prosop ușor umed blatul. Îndepărtăm hârtia și rulăm.

Scoatem și răsturnăm

Mod de preparare cremă: 

Punem vișinele la scurs într-o strecurătoare și le scurgem bine, chiar ușor presate.

Punem vișinele la scurs

Pentru început ne vom ocupa de cremă: punem ouăle cu zaharul și extractul de vanilie într-un castron pe bain marie, având grijă ca fundul castronului să nu atingă apa. Batem până se spumează și se leagă compoziția de ouă și ajunge la 72 de grade. Dacă nu avem termometru, cum știm când e gata?! Când lasă ușoare urme și curge în fir gros.

BBB4ABF2-6CF7-45DB-A327-5F81F8C50547.jpeg

34C7C6BF-0D64-419D-A29C-F5306E708D2B.jpeg

Adăugăm untul și ciocolata și omogenizăm. Dăm la rece pentru minim 2 ore.

7110A8DC-D4C9-4A90-8A35-0999D68989FA.jpeg

38BC9EDB-64BE-477C-A2E5-E5D72C673DFF.jpeg

Asamblare:

Cu ajutorul unui robot de Bucătărie mixăm 20-25 de secunde crema, atât cât să fie omogenă și ușor aerată.

Mixăm crema

Desfacem blatul din prosop și ungem cu 3/4 din totalul de cremă, distribuim uniform vișinele bine scurse și rulăm.