Azi facem o salată de năut cu ceapă și pătrunjel, o rețetă super simplă, gustoasă și rapidă, care poate fi pregătită chiar și de cei mai neîndemânatici într-ale bucătăriei.
Năutul este cunoscut încă din antichitate, fiind un aliment preferat de greci, egipteni și romani.
Azi îl consumăm datorită valorilor nutriționale foarte bune dar și a vitaminelor și mineralelor pe care le conține. Inclus în dieta noastră de zici cu zi poate înlocui cu succes o bucată de carne, fiind foarte bogat și în proteine.
În perioada postului ne tot întrebăm ce să mai facem de mâncare, dar pentru asta nu trebuie să ne facem griji, atât timp cât avem la îndemână atâtea variante de leguminoase, de la năut, amarant, linte fel de fel, quinoa, fasole și multe altele.
Năutul poate fi gătit în fel și chip, de la salate la mâncăruri gătite, chiftele și chiar deserturi. Dar azi facem o salată simplă cu ceapă și pătrunjel
Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor, dar și pentru modul simplu de preparare.
Pentru multe alte rețete de post, intrați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Dacă folosim năut crud, musai trebuie să-l punem la hidratat cu minim 24 de ore înainte. Chiar dacă pare destul de mult să știți că o să fiarbă mult mai repede și uniform.
Curățăm ceapa și o tăiem cubulețe mici.
Spălăm pătrunjelul, îl ștergem de apă și îl tocăm mărunt.
Scurgem bine năutul de lichid.
Punem toate ingredientele într-un castron, stoarcem și lămâia, condimentăm cu sare și piper și salata noastră este gata.
Simplu, rapid, gustos și foarte sănătos. Salata asta eu o fac întotdeauna cu o zi înainte pentru că se îmbină aromele și are un gust mult mai bun a doua zi. Dar nu vă mai rețin, vă doresc spor la treabă și poftă bună!