Acest tip de sandwich pe care vi-l propun astăzi l-am gustat pentru prima oară la bordul unui avion. Era în meniul Business Class, se numea Vegetarian Club Sandwich și era servit alături de niște chipsuri sărate de cartofi. Mi-am pus amprenta asupra rețetei, așa că acum vă pot prezenta sunt sandwich minunat, cu ou, bacon, șuncă de pui, roșii, salată și un sos delicios. Pe scurt, un mic dejun complet, ușor de preparat și mai ales de savurat! Vă invit și pe voi să încercați experiența Business Class în propria bucătărie.
Ingrediente Sandwich Club, micul dejun de business class:
6 felii de pâine toast
3-4 frunze de salată
6 felii de șuncă
4 felii de bacon
1 roșie mai mare sau 2 mai mici
100 g de cașcaval (cheddar, mozzarella etc)
2 ouă
50 g maioneză
30 g muștar
Ulei pentru prăjit ouăle
Sare și piper după gust
Mod de preparare Sandwich Club, micul dejun de business class:
Prăjim feliile de bacon, ouăle și feliile de pâine.
Amestecăm maioneza cu muștarul.
Tăiem felii roșiile, spălăm frunzele de salată și le ștergem cu un șervet de bucătărie, radem cașcavalul pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Ungem o felie de pâine cu amestecul de maioneză cu muștar. Punem jumătate din frunzele de salată și feliile de șuncă. A doua felie de pâine pe care o adăugăm o ungem pe ambele părți cu același sos, peste care presărăm o pătrime din cașcavalul răzuit, iar apoi urmează feliile de roșii și oul prăjit. În continuare adăugăm din nou o pătrime din cașcaval și felia de pâine rămasă, unsă pe o singură parte cu amestecul de maioneză cu muștar. Facem la fel și cu celalalt sandwich.
Împărțim vizual sandwichul in 4, pe diagonală sau în formpă de pătrat și înfingem bețele de frigărui.
Tăiem sandwichul astfel încât să obținem 4 pătrate sau 4 triunghiuri egale, cu ajutorul unui cuțit cu dinți, de pâine.
Servim alături de salata și roșiile rămase, sau alături de niște cartofi prăjiți sau preparați la cuptor.