Savarine tiramisu

( 4.5 out of 5 )
Loading...
  • -12 pServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Savarine tiramisu

Vestitele și clasicele savarine cu frișcă și dumceată de căpșuni sau transformat în Savarine tiramisu însiropate cu cafea și cremă de mascarpone, un deliciu.

Savarinele, cunoscute și sub denumirea de Baba au rhum sau Rom Baba sunt niște prăjituri minunate pe bază de drojdie și înmuiate în sirop fierbinte cu rom, servite cu frișcă și dulceață, întotdeauna la modă pentru iubitorii de prăjituri însiropate. Pentru aceste savarine tiramisu am folosit același aluat, însiropat cu sirop de zahăr și cafea, umplute cu cremă de mascarpone, doar că pe lângă toate acestea am adăugat și puțină esență de migdale.

Sunt atât de simplu de făcut și nu ai nevoie de ingrediente speciale sau tehnici aparte. Ingredientele sunt la îndemâna oricui și pot fi coapte în orice forme vă plac dumneavoastră.

Deasemeni umplutura este realizată din mascarpone cu frișcă și pudrate cu cacao, simplu, însă cu gust care te duce spre tiramisu.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul super simplu de preparare iar rezultatul va fi mult peste Așteptările dumneavoastră!

Dacă doriți puteți încerca și rețeta de Baba au rhum, detalii aici sau click pe fotografie.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Savarine tiramisu


Ingrediente pentru aluat:

  • 200 g făină albă
  • 100 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 10 g drojdie
  • 50 g zahăr tos
  • 2 ouă
  • 80 g unt la temperatura camerei tăiat cubulețe
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru sirop:

  • 200 g zahăr tos
  • 350 ml cafea
  • 250 ml apă
  • 1 lingură esență de migdale sau dacă preferați o aroma mai puternică puteți adăuga după gust

Ingrediente pentru topping:

  • 250 ml smântână
  • 50 g zahăr pudră
  • 250 g mascarpone
  • Cacao pentru pudrat

Mod de preparare pentru aluat:

Punem laptele cu drojdia și cu o lingură de zahăr într-un castronel și le amestecăm. Le lăsăm la loc calduț, pentru activarea drojdiei.

F24B1617-C19D-4636-A3B0-6538A5C011EC.jpeg

Într-un castron încăpător punem făina cu diferența de zahăr, praful de sare și ouăle, adăugăm și compoziția de drojdie și amestecăm până obținem un amestec omogen.

1280331A-169E-488B-BB40-5BD8CE529482.jpeg

Încorporăm untul si lăsăm la dospit pentru jumătate de oră sau până își dublează volumul.

B1E4ECC0-B154-477A-A7F9-8A68F2A6E60A.jpeg

Și lăsăm la dospit pentru jumătate de oră acoperit cu o folie de prospețime până își dublează volumul.

70831817-D032-4296-A06C-42F4AE71192D.jpeg

DCA23B83-DC4A-4D9F-A467-DBBD65AE4770.jpeg

Preîncălzim cuptorul la 190 de grade Celsius.

Ungem o tavă de brioșe ori forme cu diametrul de 5 cm cu puțin unt sau ulei, ori dacă avem de Silicon nu este nevoie de ungerea lor. 

Turnăm compoziția în mod egal în forme și mai lăsăm încă 15 minute la dospit,

după care le coacem 15-20 de minute sau până se rumenesc și ajung la  culoarea chihlimbarului. Le lăsăm să se tempereze în tava în care s-au copt.

Mod de preparare pentru sirop:

Într-o crăticioară punem zahărul, apa, cafeaua, esența de migdale și dăm un clocot, atât cât să se topească zahărul.

Scoatem afară prăjiturele din tăvi și le băgăm direct în siropul fierbinte.

Le scoatem afară pe o farfurie/platou/tavă, le întoarcem cu partea de jos în sus și le lăsăm să se răcească complet.

Mod de preparare pentru cremă:

Cum batem frișca:

Smântâna pentru frișcă trebuie neaparat să fie rece, ținută minimum 2 ore la frigider, iar castronul bine spălat și degresat.

Batem frișca până lasă forme ușoare, adăugăm zahărul pudră și continuăm să batem până se întărește. Aveți grijă să nu o bateți prea mult, că se va tăia.

necunoscut.jpg

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Mascarponele trebuie să fie la temperatura camerei. Îl punem într-un castron și cu ajutorul unei spatule îl omogenizăm ușor.

Adăugăm o treime din cantitatea totală și o încorporăm în mascarpone.

Punem compoziția de mascarpone cu frișcă, peste frișca rămasă și mixăm atât cât să se omogenizeze și să aibe consistență. Mare atenție, nu mixați prea mult că se va tăia, frișca din lapte nu este ca cea vegetală și se taie foarte repede.

Asamblare:

Tăiem capacele la aproximativ 1 cm și le dăm deoparte.

Punem crema într-un sac cu formă cu șpriț și formăm aveline deasupra tăieturi. Pudrăm cu cacao,

punem capacele  și sunt gata de servit. Dacă ne mai rămâne cremă le putem decora cu câte o avelină mică și un chips de ciocolată, ori ce avem la îndemână și care să se potrivească. Ideal ar fi ca să le lăsați măcar o oră la frigider. Așadar vă urez spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password