Vestitele și clasicele savarine cu frișcă și dumceată de căpșuni sau transformat în Savarine tiramisu însiropate cu cafea și cremă de mascarpone, un deliciu.
Savarinele, cunoscute și sub denumirea de Baba au rhum sau Rom Baba sunt niște prăjituri minunate pe bază de drojdie și înmuiate în sirop fierbinte cu rom, servite cu frișcă și dulceață, întotdeauna la modă pentru iubitorii de prăjituri însiropate. Pentru aceste savarine tiramisu am folosit același aluat, însiropat cu sirop de zahăr și cafea, umplute cu cremă de mascarpone, doar că pe lângă toate acestea am adăugat și puțină esență de migdale.
Sunt atât de simplu de făcut și nu ai nevoie de ingrediente speciale sau tehnici aparte. Ingredientele sunt la îndemâna oricui și pot fi coapte în orice forme vă plac dumneavoastră.
Deasemeni umplutura este realizată din mascarpone cu frișcă și pudrate cu cacao, simplu, însă cu gust care te duce spre tiramisu.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul super simplu de preparare iar rezultatul va fi mult peste Așteptările dumneavoastră!
Dacă doriți puteți încerca și rețeta de Baba au rhum, detalii aici sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru sirop:
Ingrediente pentru topping:
Mod de preparare pentru aluat:
Punem laptele cu drojdia și cu o lingură de zahăr într-un castronel și le amestecăm. Le lăsăm la loc calduț, pentru activarea drojdiei.
Într-un castron încăpător punem făina cu diferența de zahăr, praful de sare și ouăle, adăugăm și compoziția de drojdie și amestecăm până obținem un amestec omogen.
Încorporăm untul si lăsăm la dospit pentru jumătate de oră sau până își dublează volumul.
Și lăsăm la dospit pentru jumătate de oră acoperit cu o folie de prospețime până își dublează volumul.