Savarine tiramisu

( 4.3 out of 5 )
Loading...
  • -12 pServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Savarine tiramisu

Vestitele și clasicele savarine cu frișcă și dumceată de căpșuni sau transformat în Savarine tiramisu însiropate cu cafea și cremă de mascarpone, un deliciu.

Savarinele, cunoscute și sub denumirea de Baba au rhum sau Rom Baba sunt niște prăjituri minunate pe bază de drojdie și înmuiate în sirop fierbinte cu rom, servite cu frișcă și dulceață, întotdeauna la modă pentru iubitorii de prăjituri însiropate. Pentru aceste savarine tiramisu am folosit același aluat, însiropat cu sirop de zahăr și cafea, umplute cu cremă de mascarpone, doar că pe lângă toate acestea am adăugat și puțină esență de migdale.

Sunt atât de simplu de făcut și nu ai nevoie de ingrediente speciale sau tehnici aparte. Ingredientele sunt la îndemâna oricui și pot fi coapte în orice forme vă plac dumneavoastră.

Deasemeni umplutura este realizată din mascarpone cu frișcă și pudrate cu cacao, simplu, însă cu gust care te duce spre tiramisu.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul super simplu de preparare iar rezultatul va fi mult peste Așteptările dumneavoastră!

Dacă doriți puteți încerca și rețeta de Baba au rhum, detalii aici sau click pe fotografie.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Savarine tiramisu


Ingrediente pentru aluat:

  • 200 g făină albă
  • 100 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 10 g drojdie
  • 50 g zahăr tos
  • 2 ouă
  • 80 g unt la temperatura camerei tăiat cubulețe
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru sirop:

  • 200 g zahăr tos
  • 350 ml cafea
  • 250 ml apă
  • 1 lingură esență de migdale sau dacă preferați o aroma mai puternică puteți adăuga după gust

Ingrediente pentru topping:

  • 250 ml smântână
  • 50 g zahăr pudră
  • 250 g mascarpone
  • Cacao pentru pudrat

Mod de preparare pentru aluat:

Punem laptele cu drojdia și cu o lingură de zahăr într-un castronel și le amestecăm. Le lăsăm la loc calduț, pentru activarea drojdiei.

F24B1617-C19D-4636-A3B0-6538A5C011EC.jpeg

Într-un castron încăpător punem făina cu diferența de zahăr, praful de sare și ouăle, adăugăm și compoziția de drojdie și amestecăm până obținem un amestec omogen.

1280331A-169E-488B-BB40-5BD8CE529482.jpeg

Încorporăm untul si lăsăm la dospit pentru jumătate de oră sau până își dublează volumul.

B1E4ECC0-B154-477A-A7F9-8A68F2A6E60A.jpeg

Și lăsăm la dospit pentru jumătate de oră acoperit cu o folie de prospețime până își dublează volumul.

70831817-D032-4296-A06C-42F4AE71192D.jpeg

DCA23B83-DC4A-4D9F-A467-DBBD65AE4770.jpeg