Sirop muguri brad

( 4.5 out of 5 )
Loading...
  • 10 mPrep Time
  • 60 mCook Time
  • 1:10 hReady In
Print Recipe

Mugurii de brad sunt un adevărat izvor de sănătate pentru corp, efectele terapeutice ale siropului de brad fiind îndelung lăudate și multiple: antiseptice, antiinflamatoare, sedative, diuretice, astringente, cicatrizante, antidiareice, antireumatice, vitaminizante.
Mugurii de brad apar în lunile mai-iunie, în funcție de zona în care cresc, și pot fi recunoscuți după culoarea lor verde crud, aceștia fiind ideal de cules atunci când au deja două degete lungime. Iată câteva dintre beneficiile siropului din muguri de brad: bolile respiratorii, in tratarea afecțiunilor laringelui, a traheei și calmează tusea. De asemenea, el aduce beneficii în caz de bronșită, astm bronșic și tuberculoză.

Ingrediente

Step by step method

  • Spălam foarte bine in apa rece mugurii de brad și ii scurgem bine.

  • Ii punem la fiert in apa pentru aproximativ o ora la foc mic, pana se înmoaie, ca sa nu pierdem aroma lor.

  • Acoperim oala cu o folie de prospețime și lăsam la infuzat pana a doua zi.

  • A doua zi strecuram mugurii de brad intr-o alta oala, adăugăm zaharul si punem la fiert din nou, pentru câteva minute. Opțional putem adauga 2-3 linguri de zeama de lămâie.

  • Sterilizăm sticlele intr-un cuptor și turnam sucul, in sticlele fierbinți, închidem bine sticlele și le punem la cald până se răcesc de la sine. Spor la treaba și sa va fie de folos!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide