Șnițel de pui Palermo cu parmezan și crustă crocantă

( 5 out of 5 )
Loading...
Șnițel de pui Palermo cu parmezan și crustă crocantă
  • -7-8 bucServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 15 mTimp de gatire
  • 25 mGata in
Print Recipe

Șnițel de pui Palermo cu parmezan și crustă crocantă 

Vă spun fără nici un fel de falsă modestie că acest Șnițel de pui Palermo cu parmezan este cel mai bun și mai gustos șnițel pe care îl veți mânca vreodată, perfect pentru iubitorii de preparate savuroase.

Șnițel de pui Palermo cu parmezan și crustă crocantă

Pieptul de pui este fraged și suculent, este învelit într-un strat auriu de pesmet crocant, îmbogățit cu parmezan și condimente aromate care îi oferă o notă distinctă.

Șnițel de pui Palermo cu parmezan și crustă crocantă

Este servit adesea alături de garnituri proaspete, cum ar fi cartofi aurii, legume sotate, o salată ușoară, și poate fi completat cu un sos de iaurt, care îi accentuează gustul rafinat. O alegere perfectă pentru o masă delicioasă și satisfăcătoare!

Șnițel de pui Palermo cu parmezan și crustă crocantă

Cum facem Șnițel de pui Palermo cu parmezan

Ingrediente:

  • 700 g piept de pui
  • 1 legătura de pătrunjel
  • 3-4 ouă
  • 1 linguriță bună de boia
  • 1 linguriță de oregano
  • 100 g făină albă
  • 250 g pesmet
  • 150 g parmezan
  • Sare și piper după gust
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Într-un castron punem ouăle împreună cu sare, piper, boia și oregano, pătrunjel tocat. Le batem bine. În fotografie uitasem să pun pătrunjelul, l-am pus ulterior.  

Șnițel de pui Palermo cu parmezan și crustă crocantă

Dăm parmezanul pe răzătoarea cu ochiuri mici și îl amestecăm cu pesmetul.

Șnițel de pui Palermo cu parmezan și crustă crocantă

Feliem pieptul de pui în bucăți groase de 0,6-0,7 mm și le condimentăm cu sare și piper.

Șnițel de pui Palermo cu parmezan și crustă crocantă

Încingem uleiul.

Dăm feliile de piept de pui prin făină.

Șnițel de pui Palermo cu parmezan și crustă crocantă

Le trecem prin ou.

Șnițel de pui Palermo cu parmezan și crustă crocantă

Și apoi prin amestecul de parmezan cu pesmet.

Șnițel de pui Palermo cu parmezan și crustă crocantă

Le prăjim cam 1 minut la foc mediu pe fiecare parte.

Șnițel de pui Palermo cu parmezan și crustă crocantă

Le scotem pe un șervet de hârtie să se scurgă excesul de ulei.

Șnițel de pui Palermo cu parmezan și crustă crocantă

Sunt gata de servit, alături de un sos andaluze sau de usturoi cu iaurt sau chiar în sandvwich pentru a le lua la pachet sau la picnic.

Șnițel de pui Palermo cu parmezan și crustă crocantă

Pentru multe alte rețete cu carne dar și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici  sau pe fotografie.

E6A1C69A-241F-4380-BDED-59BB4F6938A2.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password