Vă spun fără nici un fel de falsă modestie că acest Șnițel de pui Palermo cu parmezan este cel mai bun și mai gustos șnițel pe care îl veți mânca vreodată, perfect pentru iubitorii de preparate savuroase.
Pieptul de pui este fraged și suculent, este învelit într-un strat auriu de pesmet crocant, îmbogățit cu parmezan și condimente aromate care îi oferă o notă distinctă.
Este servit adesea alături de garnituri proaspete, cum ar fi cartofi aurii, legume sotate, o salată ușoară, și poate fi completat cu un sos de iaurt, care îi accentuează gustul rafinat. O alegere perfectă pentru o masă delicioasă și satisfăcătoare!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un castron punem ouăle împreună cu sare, piper, boia și oregano, pătrunjel tocat. Le batem bine. În fotografie uitasem să pun pătrunjelul, l-am pus ulterior.
Dăm parmezanul pe răzătoarea cu ochiuri mici și îl amestecăm cu pesmetul.
Feliem pieptul de pui în bucăți groase de 0,6-0,7 mm și le condimentăm cu sare și piper.
Încingem uleiul.
Dăm feliile de piept de pui prin făină.
Le trecem prin ou.
Și apoi prin amestecul de parmezan cu pesmet.
Le prăjim cam 1 minut la foc mediu pe fiecare parte.
Le scotem pe un șervet de hârtie să se scurgă excesul de ulei.
Sunt gata de servit, alături de un sos andaluze sau de usturoi cu iaurt sau chiar în sandvwich pentru a le lua la pachet sau la picnic.
Pentru multe alte rețete cu carne dar și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.