Spaghetti Bolognese cu ragu de vită, ca la mama lor acasă, rețetă originală

( 4 out of 5 )
Loading...
  • -2 pServings+
  • 5 mTimp de preparare
  • 15 mTimp de gatire
  • 20 mGata in
Print Recipe

Spaghetti Bolognese cu ragu de vită, ca la mama lor acasă, rețetă originală 

Oh Doamne cât de bune sunt!!! Îmi aduc aminte pentru prima dată când am mâncat acest fel de paste, că eram foarte sceptic vis-a-vis de ele, odată că eu nu prea mănânc carne tocată, indiferent de proveniența ei. Dar am zis hai să vedem cum sunt și știți cum e vorba aia “a fost dragoste la prima vedere” sau mai bine zis dragoste la prima degustare.

Prin Decembrie 2002 dacă îmi aduc bine aminte eram prin “orașul roșu” cum se i se mai spune, datorită culorii fațadelor și a acoperișurilor de culoare roșie. Am intrat într-un restaurant să luăm masa de prânz și răsfoind noi meniul, am decis să comand cu torul altceva însă atât de convingător a fost ospătarul încât pe toți cei de la masă ne-a făcut să luăm tagliatelle bolognese 😂😂😂

Bine am făcut că tare bune au fost și a doua zi am revenit pentru aceleași paste :)))

Venit acasă am tot testat și încercat variante ale sosului însă ceva le lipsea nu erau ca și cele de la restaurant.

Peste vreo 3 ani, aveam să merg la un curs în Anglia, unde l-am cunoscut pe Danilo un copil de 16 ani, baiatul unuia din proprietarii unui brand de băuturi nonalcoolice, trimis de părinți ca să lucreze pe timp de vară, să vadă cum e să îți câștigi pâinea.

El a fost colegul meu de cameră timp de două luni, un tip fain, foarte educat și cu un bun simț ieșit din comun. Pentru prima dată după câtiva ani am resimțit gustul tagliatellelor de la Bologna, acel sos bolognese din carne de vită, de această dată văzut, gătit și “furat” rețeta. De atunci fac doar această rețetă de sos bolognese și nu aș schimba-o cu nimic!

Cum se fac spaghetti bolognese cu carne de vită ca la mama lor acasă, rețetă originală

  • 220 g spaghete
  • 300 g sos bolgnese rețeta aici
  • 50 g roșii în bulion
  • Câteva frunze de busuioc
  • Sare și piper după gust
  • 2 linguri de parmezan răzuit

Mod de preparare spaghetti Bolognese:

Punem pastele la fiert într-o oală cu apă, sare și le fierbem cu un minut mai puțin decât scrie pe ambalaj.

Într-o tigaie punem sosul bolognese, roșiile în bulion și dăm un clocot, adăugăm pastele și mai fierbem un minut. Tocmai pentru ca pastele să preia din gustul sosului și să nu rămână “seci”. Adăugăm busuiocul, parmezanul și dam gust cu sare și piper.

Servim fierbinți!

Spor la treabă și poftă bună!

 

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password