Ștrudel cu prune cu foi de plăcintă din comerț
O plăcintă rapidă, gustoasă dar și destul de ieftină aș putea spune, cu un kilogram de prune, un pachet de foi de plăcintă și ștrudelul e gata de preparare. Aroma inconfundabilă de scorțișoară va umple casa de un parfum extraodinar, încât vecinii vor fii de-a dreptul înnebuniți!
Zilele trecute am ieșit în oraș cu colegii și ne-am oprit să luăm prânzul la unul din restaurantele din capitala Banatului, totul a fost extraordinar, până la desert când mă așteptam să mănânc un ștrudel de care să îmi amintesc pentru totdeauna, însă dezamăgirea a venit odată cu așa zisul ștrudel la masă, pe care efectiv nu l-am putut mânca și atunci mi-am zis că musai să ma duc acasă și să fac unul.
I-am invitat și pe colegi, iar ce a ieșit puteți vedea și dumneavoastră, iar ce a rămas, de fapt nu a fost decât tava goală la spălat.
Nu, nu vreau să spun că a fost cel ami bun, dar pot spune că poate cel mai bun pe care l-am făcut în ultima vreme.
Ingredinete:
Mod de preparare:
Pentru început vom scoate sâmburii de prune și le vom pune într-un castron cu zahărul pentru 2 ore, timp în care le mai amestecăm.
După tot acest timp, scurgem sucul rămas, punem scorțișoara și pesmetul. Amestecăm bine.
Pentru fiecare ștrudel avem nevoie de 4 foi pe care le ungem între ele cu unt, astfel: punem o foaie, ungem cu unt, a doua foaie, ungem cu unt și tot așa până la a patra foaie.
Umplem cu o treime din cantitatea de prune, rulăm, închidem capeții și punem în tavă tapetată cu hârtie de copt. Facem la fel și pentru foile rămase. În pachetul de foi de plăcintă eu am avut 13 foi, așa că mi-au ieșit 3 strudele.
Ungem cu ou bătut și dăm la cuptor pentru 35-40 de minute sau până se rumenesc.
Scoatem de la cuptor și lăsăm să se tempereze, porționăm și presarăm zahăr pudră.
Simplu, rapid și foarte gustos. Așadar vă urez spor la treabă și poftă bună!