Cred ca sunt mai bine de 25 de ani de când am mâncat pentru prima dată această supă cu găluște din ficat de pui.
Probabil că unii dintre dumneavoastră care nu prea sunt prieteni cu ficatul în general, veți spune că nici nu doriți să o gustați, darămite să mai și mâncați așa ceva, dar vă spun că nici nu știți ce pierdeți.
Mi-o aduc aminte pe tanti Zamfira, colega noastră de pe mic dejun, cum îi spuneam noi. Era bucătarul care deservea micul dejun în hotelul în care mi-am început activitatea.
Și pentru că pe lângă partea de mic dejun, pregătea și preparatele lichide, de la ea am învățat să fac supa asta minunată, cu gust fin și aromată. Are ceva particular și mi-o place atât de mult, că de data asta când am făcut-o și am și scris rețeta, am fost singur acasă și vă mărturisesc că am mâncat aproape 3 l în câteva ore.
Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru supă:
Ingrediente pentru găluște:
Mod de preparare pentru găluștele din ficat de pui:
Prima dată ne vom apuca de găluște și vom scurge bine ficatul de pasăre, apoi îl ștergem cu un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de sânge.
Cu ajutorul unui blender vertical mixăm bine ficatul până obținem o pastă.
Adăugăm grișul, ouăle și omogenizăm. Lăsăm 10-12 minute deoparte, apoi adăugăm făina. Făina de obicei o adaug la final pentru că așa simt consistența găluștilor și văd dacă trebuie mai mult sau mai puțină decât e în rețetă. Cantitatea de făină poate varia, în funcție de cât de suculent e ficatul dar și de mărimea ouălor.
Mod de preparare pentru supă:
Curățăm zarzavaturile ceapa, ardeiul și cartoful.
Ceapa o tocăm mărunt, zarzavaturile și ardeiul cubulețe. Apoi le punem la călit cu puțină sare în uleiul vegetal până se înmoaie puțin.
Adăugăm 2,5 l de apă, foaia de dafin, sare, cartofii și lăsăm să fiarbă pentru 10 minute.
Adăugăm buchețelele de broccoli și găluștele rupte cu lingura, una câte una, direct în lichidul fierbinte. Reducem focul la minim și lăsăm să mai fiarbă încă 10-12 minute. Verificăm gustul și dacă mai este nevoie, mai adăugăm sare și piper.
Simplu, rapid și gustos! Asta a fost pentru astăzi, de aici vă doresc spor la treabă și poftă bună.