Tăiței de orez cu legume și cotlet de porc cu susan în stil asiatic
De mulți ani de când gătesc această rețetă, am un succes incontestabil 😂😂😂, pe deoparte că știu să gătesc, doar sunt bucătar, iar pe cealaltă, cu trecerea timpului am tot îmbunătățit-o. Sunt convins că nu respect întocmai reteta originală, dacă o fi existând, însă am gatit-o și pentru o delegație de asiatici, care au rămas plăcut impresionați. Ce-mi mai place să mă laud 🙈🙈🙈 Dar dacă am cu ce, de ce nu?! Ador efectiv stilul lor de gătit stir-fry adică rapid și puțin, pe deoparte legumele își vor păstra culoarea iar pe cealaltă aproape toate proprietățile.
Îmi aduc aminte că prima dată când am gătit această rețetă, să fii fost prin 2005-2006, și cu greu făceam rost de toate sosurile și Ingredientele de care aveam nevoie, dar dacă stau bine și ma gândesc și atunci era foarte bună.
Mai nou pe la noi prin toate supermaketurile găsiți colțul sau raionul cu produse asiatice, așa ca nu va fi greu sa achiziționați materia primă necesară pentru această rețetă. În mod normal ar trebui să folosim o tigaie wok, dar dacă nu aveți, nu vă faceți griji, se poate și într-o tigaie teflonată sau chiar de inox.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru tăițeii de orez cu legume
Ingredinete pentru cotletul de porc cu susan
Mod de preparare pentru tăițeii de orez cu legume:
Punem o oală cu apă la înfierbântat, iar când dă primul clocot, oprim focul și adăugăm tăițeii de orez, îi lăsăm 7-10 minute, în funcție de tipul și calitatea lor. Îi verificăm din când în când, ca să nu se facă terci. Îi scoatem afară și îi dăm deoparte.
Curățăm ceapa, morcovul, usturoiul, ardeiul și le spălăm. Morcovii îi tăiem rondele, ceapa peștișori, ardeii felii, varza felii julienne puțin mai gros, tocăm usturoiul și ghimbirul mărunt.
Într-o tigaie încăpătoare, pe focul mare de la aragaz, punem uleiul pentru wok și adăugăm morcovii, puțină sare și sotăm pentru aproximativ 2 minute, atât cât să se înmoaie ușor.
Adăugăm usturoiul și Ghimbirul și mai sotăm pentru 2 minute.
Punem și restul legumelor și continuăm să sotăm încă vreo 5 minute amestecând încontinuu, însă fără a prăji legumele, ideea e să se înmoaie ușor.
Presărăm amidonul direct peste legume și amestecăm astfel încât să se îmbine cu legumele.
Reducem focul la minimum și punem sosul de soia, sosul de chilli dulce și 50-100 ml apă. Mărim focul din nou la maximum și fierbem pentru 1 minut, din momentul în care a început sa fiarbă.
Înainte de a servi, dăm din nou în clocot tigaia și adăugăm broccoli-ul,
Și tăițeii de orez hidratați, fierbem încă un minut, timp în care adăugăm fulgii de chilli și sare și pieper după gust.
Mod de preparare pentru cotletul de porc cu susan:
Tăiem 5 felii din bucata de cotlet, ele ar trebui să fie cam la 1 cm grosime, apoi bastonașe. Condimentăm cu sare și piper.
Batem ouăle.
Amestecăm susanul cu pesmetul.
Trecem bucățile de carne prin făină, ou și amestecul de susan cu pesmet. Le scoatem pe un platou.
Încingem uleiul la 180 de grade Celsius și prăjim gujoanele în baie de ulei până se rumenesc frumos. Pentru a obține o crustă crocantă, temperatura trebuie să fie constantă și nu punem prea multe bucăți, astfel încât să nu fie una peste cealaltă ci una lângă alta.
Scoatem gujoanele afară pe o tavă, tapetată cu șervet de hârtie să absoarbă excesul de ulei.
Nu ne-a rămas decât să servim, iar de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!