Abonează-te la canalul de Youtube

Tartar de vită cu sfeclă coaptă și hrean

( 5 din 5 )
Se încarcă...
  • 2 pPorții
  • 15 mPreparare
  • 0 mGătire
  • 15 mGata în
Printează rețeta

Tartar de vită cu sfeclă coaptă și hrean 

Tartarul este o carne crudă tăiată cubulețe mici și servită de obicei cu ceapă, capere, galbenus, castraveți murați, sos worchestaire, sos picant, pătrunjel, mustar, unt. 

În funcție de gusturi carnea de vită mai poate fi asociată și cu alte ingrediente, de exemplu, cum am făcut eu astăzi tartar de vită cu sfeclă coaptă și hrean. 

Uneori din comoditate sau pentru rapiditate mulți toacă carnea la masina de tocat, însă acest lucru nu face decât să distrugă toate fibrele și să împrăștie tot sucul din carne. 

Dar haideți să vedeți despre ce este vorba și să cunoaștem lista ingredientelor. 

Ingrediente tartar de vită cu sfeclă și hrean: 

  • 300 g mușchi de vită
  • 2 gălbenușuri
  • 70 g castraveți murați
  • 40 g capere
  • 100 g sfeclă coaptă curățată
  • 40 g muștar
  • Câteva frunze de pătrunjel
  • O ceapă roșie mică
  • O ceapa albă mică
  • 50 g hrean curățat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • 60-70 g unt
  • Câteva felii de baghetă sau pâine prăjită

Mod de preparare tartar de vită cu sfeclă și hrean: 

Pentru început dacă avem o bucată de mușchi de vită întreagă o vom curăța de pielițe și grăsime. Eu am avut una întreagă și din capete am oprit pentru tartar iar bucata frumoasă, adică partea din mijloc am oprit-o pentru un Carpaccio. 

Tăiem carnea cu ajutorul unui cuțit foarte ascuțit cubulețe mici. O condimentăm cu sare și piper și o amestecăm cu uleiul de măsline. 

Curățăm toate legumele și le taiem astfel: ceapa albă și cea roșie mărunt, sfecla, capetele și castravetii cubulețe mici. Hreanul îl dăm pe răzătoarea cu ochiuri mici. 

Punem muștarul pe 2 farfurii, iar cu ajutorul alteia intindem muștarul și ridicam dintr-o dată farfuria, astfel încât să ne lase forma frumoasă. 

Împărțim ochiometric carnea în 6 părți egale, le distribuim pe farfurie, și punem legumele ca în poză. Asta în caz ca dorim să facem un plaiting frumos. 

Dacă nu le punem pe toate împreună și le amestecăm. 

Servim pe pâine unsă cu unt, alături de un spumant sau un pahar de vin.

Gustos, rapid și elegant. Spor la treabă și poftă bună! 

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

- Shopping List
x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide