Tocăniță de pipote cu găluște

( 0 out of 5 )
Loading...
Tocăniță de pipote cu găluște
  • -3-4 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 50 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Tocăniță de pipote cu găluște

O tocăniță de pipote cu găluște ca la mama acasă niciodată nu aș putea refuza.

Tocăniță de pipote cu găluște

O mâncare atât de simplă, dar atât de gustoasă și de ușor de făcut cu ingrediente puține dar și foarte ieftine este potrivită pentru orice moment al zilei. Nu știu, eu pur și simplu aș putea-o mânca de la mic dejun până la cină.

Tocăniță de pipote cu găluște

Poate fi asociată cu aproape orice fel de garnitură de la cartofi piure, paste, orez sau chiar pâine și o salată.

Tocăniță de pipote cu găluște

Această mâncare îmi aduce aminte de copilărie și era una din mâncărurile după care eram tare înnebunit, gustul unic și dulceața cărnii este absolut fabuloasă.

Tocăniță de pipote cu găluște

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.

Tocăniță de pipote cu găluște

Cum facem Tocăniță de pipote cu găluște

Ingrediente:

  • 250 g ceapă albă
  • 250 g ardei gras roșu/capia
  • 70 ml ulei vegetal cu gust neutru
  • 800 g pipote
  • 50 g pastă de tomate
  • Sare și piper după gust
  • 2-3 căței de usturoi
  • Sare și piper după gust
  • 1 linguriță de boia dulce
  • 1 linguriță fulgi de chilii (Opțional)
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 2 ouă mari
  • 100 g făină

Mod de preparare:

Curățăm ceapa, usturoiul și ardeiul gras. Le tocăm mărunt.

Tocăm pătrunjelul mărunt.

Punem ceapa, usturoiul, ardeiul gras la călit în ulei și puțină sare până se înmoaie.

Tocăniță de pipote cu găluște

Adăugăm pipotele iar dacă avem si inimi printre ele, le tăiem în două, exact ca in fotografie. Călim până se deschid la culoare.

Tocăniță de pipote cu găluște

Punem apă atât cât să acopere carnea si fierbem la foc mic în jur de o oră sau până se înmoaie bine carnea.

Tocăniță de pipote cu găluște

Într-un castron amestecăm ouăle cu făină până obținem o compoziție omogenă.

Tocăniță de pipote cu găluște

Rupem găluștele cu lingura direct în oală în care fierbe tocănița și le lăsăm să fiarbă timp de 5-6 minute. Întotdeauna faceți proba la găluște, rupeți una singură și vedeți dacă se ridică sus și se umflă. Așa știm ca e bun aluatul. Dacă e prea gros se ridică la suprafață dar nu se umflă, iar dacă e prea subțire se va împrăștia.

Tocăniță de pipote cu găluște

Adăugăm pasta de tomate, boiaua dulce, fulgii de chilii, sare sare și piper după gust. Mai fierbem 10-12 minute la foc mic și este gata.

Eu le-am servit cu o mămăliguță fierbinte și murături dar merg bine și cu un piure sau paste. Spor la treabă și să vă fie de folos!

Tocăniță de pipote cu găluște

Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici  sau pe fotografie.

E6A1C69A-241F-4380-BDED-59BB4F6938A2.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password