Tocăniță de pui cu cartofi și ciuperci ca la mama acasă

( 0 out of 5 )
Loading...
Tocăniță de pui cu cartofi și ciuperci ca la mama acasă
  • -6-8 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 1:30 hGata in
Print Recipe

Tocăniță de pui cu cartofi și ciuperci ca la mama acasă 

Tocăniță de pui cu cartofi și ciuperci, fie de pui sau de porc ne aduce aminte cu siguranță de copilărie, de vremurile când mergeam la bunici și aceștia fiind din Ardeal, tocănița era unul din feluri de bază din casa bunicilor.

Tocăniță de pui cu cartofi și ciuperci ca la mama acasă

Fiind un fel de mâncare cu influențe ungurești, e neaparat să conțină Paprika, de aici și denumirea de tocană sau papricaș. Poate fii făcut cu pui, porc sau simplu doar cu cartofi, însă este un fel de mâncare destul de consistent care poate fi servit cu succes pentru un prânz sau făcut afară la ceaun în natură.

Tocăniță de pui cu cartofi și ciuperci ca la mama acasă

Mie personal îmi place extrem de mult, are un gust aparte, care nu poate fi confundat cu absolut nimic și îl recunoști după miros.

Tocăniță de pui cu cartofi și ciuperci ca la mama acasă

În Banat, Bănățenii îi spun popricaș însă este același fel de mâncare ungurească, cu aceleași ingrediente și mod de preparare.

Tocăniță de pui cu cartofi și ciuperci ca la mama acasă

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare, pentru a obține un papricaș ca la bunica acasă.

Tocăniță de pui cu cartofi și ciuperci ca la mama acasă

Cum preparam o Tocăniță de pui cu cartofi și ciuperci ca la mama acasă

Ingrediente:

  • 1 pui întreg (1,2-1,5 kg)
  • 400 g ceapă albă
  • 5-6 căței de usturoi
  • 250 g ardei gras (roșu/galben/verde) eu am pus mix
  • 250 g morcovi
  • 150 g păstârnac
  • 2,5 kg cartofi roșii de preferat
  • 50 ml ulei vegetal
  • 1 lingură de boia de bună calitate
  • 100 g pastă de tomate
  • 1-2 foi de dafin
  • 1 legătură de pătrunjel
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Curățăm morcovii, păstârnacul și cartofii, îi spălăm și îi tăiem astfel: morcovii și păstârnacul felii mai grăsuțe iar cartofii sferturi. Îi dăm deoparte, vom avea nevoie de ei puțin mai târziu. Curățăm ceapa, usturoiul, ardeiul, le spălăm și le tocăm mărunt.

Tranșăm puiul în bucăți potrivite, eu l-am tranșat astfel: aripile, pulpele în câte 2 bucăți, iar pieptul în 6.

Într-o cratiță încăpătoare încingem uleiul și prăjim bucățile de pui pe fiecare parte.

Tocăniță de pui cu cartofi și ciuperci ca la mama acasă

Adăugăm legumele, sare peste carne cu excepția cartofilor și a ciupercilor, continuăm să călim la foc mare pentru vreo 10 minute. Amestecăm din când în când.

Tocăniță de pui cu cartofi și ciuperci ca la mama acasă

Punem și cartofii, ciupercile, boiaua, foaia de dafin, piper și apă atât cât sa ajungă la nivelul cartofilor, nu mai mult.

Tocăniță de pui cu cartofi și ciuperci ca la mama acasă

Fierbem la foc mediu sub capac aproximativ 25-30 de minute, verificăm dacă cartofii sunt fierți, atat cât să își păstreze forma. Adăugăm și pasta de roșii, completăm cu sare, piper și mai fierbem 10 minute fără capac.

Tocăniță de pui cu cartofi și ciuperci ca la mama acasă

Simplu, rapid și foarte gustos cu gust de copilărie.

Tocăniță de pui cu cartofi și ciuperci ca la mama acasă

Pentru multe alte rețete cu carne dar și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici  sau pe fotografie.

E6A1C69A-241F-4380-BDED-59BB4F6938A2.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password