Tort choux a la creme cu blaturi umede de cacao, cremă de vanilie și glazură crocantă de ciocolată

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -16 pServings+
  • 2:0 hPrep Time
  • 60 mCook Time
  • 3:0 hReady In
Print Recipe

Tort choux a la creme cu blaturi umede de cacao, cremă de vanilie și glazură crocantă de ciocolată

Pot spune că provocările sunt cele care mă motivează cel mai tare! Așa a fost și de această dară când un prieten și-a serbat ziua de naștere și fiind mare amator de choux a la creme, trebuia musai să îi fac ceva care să conțină choux-uri. Am tot stat și m-am gândit și în timp ce făceam cojile de choux mi-a venit această idee de a combina choux a le creme cu blaturi umede de cacao și cremă patiseră de vanilie. Am adăugat o glazură de ciocolată, puțină frișcă, iar pentru o notă crocantă fistic  și fructe de sezon.

Am adăugat poza într-un instastory iar dumneavoastră ați fost cei care m-ați motivat pentru a-l așterne în câteva rânduri aici, alături de modul de preparare pas cu pas.

Ciocolata cu vanilia fac casă bună împreună, așa că o combinație clasică nu are cum să dea greș! Este atât de bun, încât am ajuns să îl și îl reproduc, însă ai mei nu au avut răbdare până a doua zi și am fost nevoit să-l fac și pe al treilea în două zile 😂😂😂

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Ingrediente pentru blaturile umede de cacao:

  • 225 g zahăr tos
  • 1/4 linguriță sare
  • 110 g iaurt
  • 45 ml ulei vegetal
  • 2 ouă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 130 g făină albă
  • 40 g cacao de bună calitate
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță rasă de bicarbonat de sodiu
  • 30 ml apă fierbinte

Ingrediente pentru choux-uri:

  • 60 ml lapte
  • 60 ml apă
  • 40 g unt
  • Un praf de sare
  • 60 g făină
  • 2 ouă medii

Ingrediente pentru crema patiseră de vanilie:

  • 1,2 l lapte plus 100 ml
  • 10 Gălbenușuri
  • 140 g amidon
  • 400 g zahăr
  • Un praf de sare
  • 2 linguri extract de vanilie
  • 250 g unt cu 80% grăsime

Pentru glasat și finisat:

  • 200 g ciocolată fondantă
  • 20 g unt
  • 1 linguriță cu vârf de zahăr pudră
  • 100 ml smântână pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 20 g zahăr pudră
  • 100 g afine/coacăze/ merișoare
  • 50 g fistic/nucă tocate grosier

Mod de preparare pentru blaturile umede de cacao:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Tapetăm cu hârtie de copt 2 tăvi rotunde cu diametrul de 24 cm.

Într-un bol amestecăm toate ingredientele uscate: făina, cacaua, praful de copt și bicarbonatul.

7FE0DF12-B691-4954-A91E-956B449A3D7D.jpeg

Punem ouăle, zahărul, extractul de vanilie, iaurtul, uleiul și sarea într-un bol încăpător, le amestecăm cu un tel până se topește zahărul.

B5D1B2D2-A14B-4895-BE91-782AECE19CD2.jpeg

2639E57E-F308-4B0C-80E3-FC15CF080370.jpeg

Adăugăm în compoziția umedă ingredientele uscate și omogenizăm cu ajutorul unei spatule.

5AE2DDF2-1579-4EDE-BAE1-70A154B9465F.jpeg

Punem un ibric cu apă să fiarbă, măsurăm cei 30 de ml de apă și turnăm peste compoziție amestecând rapid, dar nu prea mult, atât cât să obținem o compoziție omogenă.