Tort Cracovia cu cremă de lapte și ciocolată albă

( 5 out of 5 )
Loading...
Tort Cracovia cu cremă de lapte și ciocolată albă
  • -16 pServings+
  • 30 mPrep Time
  • 60 mCook Time
  • 1:30 hReady In
Print Recipe

Tort Cracovia cu cremă de lapte și ciocolată albă

De ce Tort Cracovia cu cremă de lapte și ciocolată albă, sincer nu cred că ar fi fost o altă denumire mai bună pentru această prăjitură delicioasă cu foi subțiri de pandișpan și cremă fină de lapte.

Tort Cracovia cu cremă de lapte și ciocolată albă

Finețea acestei prăjituri este pur și simplu o încântare a simțurilor și a gustului în același timp. Ingredientele de calitate folosite, dar și modul de preparare fac ca rezultatul să fie spectaculos de bun, mai ales pentru cei care iubesc prăjiturile albe fără cacao. Poate fi făcut și sub formă de tort, însă pentru acest lucru necesită un număr mai mare de foi și prin urmare și mult mai multă manoperă. Dar pentru un eveniment special chiar nu mai contează, important e să-l facem cu drag și cu multă atenție și satisfacțiile vor veni la final.

Chiar a ieșit extrem de fin si de ciocolatos, cu 16 de straturi subțiri si elegante deopotrivă, crema de lapte cu ciocolată albă doar completând tabloul unui desert perfect! Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare explicat pas cu pas pentru o reușită garantată.

Tort Cracovia cu cremă de lapte și ciocolată albă

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Tort Cracovia cu cremă de lapte și ciocolată albă?

Ingrediente foi:

  • 8 ouă mari
  • Un praf de sare
  • 240 g zahăr tos
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 140 g făină albă tip 000
  • 50 g cacao de bună calitate

Ingrediente pentru cremă:

  • 600 ml lapte
  • 65 gr amidon
  • 550 gr lapte condensat îndulcit pentru prăjituri 
  • 270 gr unt
  • 270 g ciocolată albă de bună calitate cu un conținut ridicat de unt de cacao
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 1 praf de sare

Mod de preparare cremă: 

Pentru început ne vom ocupa de cremă: punem laptele cu amidonul, extractul de vanilie, praful de sare într-o crăticioară pe foc mic și amestecăm până se îngroașă.

Încorporăm și untul tăiat cubulețe, ciocolata albă direct in crema fierbinte și amestecăm până se încorporează perfect și acesta.

Adăugăm și laptele condensat și omogenizăm. Dăm la rece pentru minim 2 ore.

Mod de preparare pentru foi: 

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Cernem făina cu cacaua într-un castron.

Cernem faina cu cacaua

Separăm ouăle. Batem albușurile cu un praf de sare până lasă urme ușoare asemeni unei zăpezi moi. Adăugăm treptat zahărul bătând în continuare până acesta se topește și obținem o spumă fermă și lucioasă.

Batem albușurile

Încorporăm gălbenușurile și amestecăm ușor, atât cât să avem o compoziție omogenă.

Adăugăm gălbenușurile

Compoziția de făina cu cacao o încorporăm în 3 tranșe amestecând ușor cu ajutorul unei spatule de silicon cu mișcări de sus în jos.

Încorporarea făinii

Ungem bine o tavă de 35/25 cm cu untură, presarăm făină din abundență.

Ungem o tava cu untura și o Tapetăm generos cu faina

Scuturăm tava să eliminăm excesul de făină după care punem câte 100 g de compoziție și o întindem cu ajutorul unei spatule exact așa cum vedeți în fotografie, lăsând un deget în margini neacoperit de aluat.

Punem câte 100 g de compoziție

Dăm la cuptor și coacem 2 minute și jumătate, după care cu ajutorul unei spatule de inox trecem ușor pe sub foaie și o punem pe un grătar să se răcească. Facem la fel și pentru celelalte foi. Va trebui să obtineți 8 foi în total.

Asamblare:

Cu ajutorul unui robot de Bucătărie mixăm 1-1:20 secunde crema, atât cât să fie omogenă și ușor aerată.

Mixăm câteva secunde

Punem o foaie, 150 g cremă și o întindem bine. Facem la fel până la ultima foaie pe care o lăsăm așa. Punem un tocător peste ultima foaie și presăm astfel încât să se uniformizeze.

Punem câte 130 de g de crema

Tăiem în 2 pe lung ungem doar o jumătate cu cremă.

Taiem in 2 și ungem doar o jumătate

Venim cu partea neunsă peste. Decupăm marginile, astfel încât să obținem o formă perfect dreptunghiulară. Ungem marginile și suprafața prăjiturii cu crema rămasă și decorăm după bunul plac.

Tort Cracovia cu cremă de lapte și ciocolată albă

Spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide