Acest tort Tort cu bezea cremă cu dulce de leche și cireșe amare extraordinar de bun și de gustos, care va face furori printre cei care îl vor degusta, până și aspectul lui dă o notă de sărbătoare.
Și cum Craciunul se aproprie mi-am zis că e musai să vă răsplătesc fidelitatea cu ceva bun care să vă bucure papilele gustative.
Pare destul de greu de pregătit, dar nu este chiar așa, ba chiar mie mi se oare mult mai ușor decât altele pe care le-am făcut până acum.
Foi din aluat fraged cu unt, bezea crocantă cu nucă totul completat cu o cremă fină de dulceață de lapte cu cacao și cireșe amare. Vă spun cu mâna pe inimă că este spectaculos!
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare însoțit la fiecare pas de fotografii.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru foi:
Ingrediente pentru bezea
Ingrediente pentru cremă;
Mod de preparare pentru foi:
Punem într-un castron gălbenușurile, oțetul, sarea și apa minerală. Amestecăm energic astfel încât să se topească sarea și să se omogenizeze.
Adăugăm smântâna și continuăm să amestecăm până se încorporează și aceasta.
Punem compoziția de gălbenușuri și untul peste faină, frământăm rapid astfel încât să nu dezvoltăm glutenul din faină.
Dăm forma unui rulou mai grosuț, învelim în folie si dăm la frigider pentru câteva ore bune, 4-5 ore.
Scoatem de la frigider aluatul și îl împărțim în 9 părți egale.
Pe un plan de lucru presarăm puțină făină si întindem foaie la 18,5-19 cm diametru. Cu ajutorul unei farfurii cu dimensiunea de 18 cm sau al unei forme rotunde decupăm astfel încât să obținem cercuri perfecte si egale.
Cu aluatul rămas din decupat mai facem o foaie.
Mod de preparare pentru bezea
Tapetăm 2 tavi mari de cuptor cu hârtie de copt.
Preîncălzim cuptorul la 140 de grade Celsius.
Batem albușurile cu un praf de sare până obținem o spumă lejeră asemeni unei zăpezi moi. Adăugăm treptat zahărul pudră și continuăm să mixăm până bezeaua devine fermă și lucioasă, iar zahărul este complet topit.
Încorporăm nuca măcinată și o distribuim uniform pe cele 10 foi obținute.
Coacem 25-28 de minute sau până ce bezeaua începe să prindă o culoare aurie. Eu am pus 6 foi deodată pentru că am 2 cuptoare, dar ar fi ideal să coaceți pe rând câte 4. Depinde de calitatea și performanța cuptorului cât și cum duce. Lăsăm să se răcească în tăvile în care s-au copt, nu încercați să le mutați înainte de răcire că se vor rupe.
Mod de preparare pentru crema de dulceață de lapte:
Într-un robot de bucătărie batem untul până se deschide frumos la culoare și este spumat bine.
Adăugăm treptat laptele condensat, cacaua, lichiorul și continuăm să batem pe viteză medie până terminăm toate ingredientele. Nu băgați mai mult decât să aveți o cremă fină, lucioasă și aerată.
Tăiem cireșele amare sferturi.
Împărțim crema în 10 părți egale, ar fi ideal dacă ați folosi un cântar, dar merge și la ochi, ungem fiecare foaie cu o parte de cremă și presarăm câteva feliuțe de cireșe. Repetăm aceasta operațiune până la ultima foaie, respectiv ultima cremă.
Decorăm cu cireșe sau după imaginație, spor la treabă și să vă fie de folos!