Tort de post cu banane, ciocolată și unt de arahide

( 4.8 out of 5 )
Loading...
Tort de post cu banane, ciocolată și unt de arahide
  • -20 pServings+
  • 50 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 1:30 hGata in
Print Recipe

Tort de post cu banane, ciocolată și unt de arahide

Tort de post cu banane, ciocolată și unt de arahide acel desert care nu are ouă, unt, lapte sau alte produse de origine animală, dar tu nu realizezi decât atunci când ți se spune acest lucru 🤣🤣🤣

Tort de post cu banane, ciocolată și unt de arahide

Poate sună ciudat, dar niciodată nu m-am gândit că poate fi o combinație atât de bună și de reușită între ciocolată, banane și untul de arahide, dar mi-am zis că încercarea moarte nu are și nu a avut deloc, ba dincontră un succes răsunător! Blat pufos și moale, umed și gustare banane și cremă de ciocolată cu unt de arahide, sună bine, nu?!

Rețeta acestui blat umed de ciocolată de post e atât de simplă, încât ai nevoie de câteva ingrediente accesibile pe care le vei găsi și la magazinul de la colțul blocului, 2 castroane, o tavă de copt și un cuptor! După cum puteți vedea și în fotografii este atât de uniform, cu bule mici și dese, perfect aș putea spune! Ăsta e un tort de post cu banane perfect pentru mine.

Baza blatului este cu banane bine coapte care dau o aromă, de fac ședință vecinii, că miroase prea ispititor pentru o zi de post 😂😂😂 Eu sincer în ultima vreme o cam fac lată și-mi cam disper cam disper vecinii, dar ce să fac, dacă o fac și bine și des…modestia asta 😍😍😍

Tort de post cu banane, ciocolată și unt de arahide

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și veți obține un tort de post cu multă cicolată și cremă cu unt de arahide.

Puteți încerca și o altă variantă de tort de post cu zmeură și ciocolată, rețeta aici sau click pe fotografie. 

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum să faci un tort de post cu banane, ciocolată și unt de arahide?

Ingredinete pentru blat:

  • 280 g făină albă
  • 1 lingură scorțișoară (mai mult sau mai puțin, în funcție de cât de mult vă place
  • 10 g bicarbonat
  • 5 g praf de copt
  • 330 g pulpă de banane bine coapte (cam 3 bucăți)
  • 200 g zahăr brun dar merge bine și alb
  • 130 ml ulei vegetal
  • 100 ml lapte soia/cocos/migdale
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • 1 linguriță oțet de vin alb

Ingredinete pentru cremă și barotat:

  • 200 g ciocolată neagră cu minim 70% procent de cacao, vegană
  • 200 g margarină pentru prăjituri
  • 300 g zahăr pudră
  • 200 g unt de arahide
  • 200 ml lapte de soia/migdale/cocos
  • 30 g cacao de bună calitate
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • 150 g arahide sărate, coapte și tocate grosier

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius.

Tapetăm cu hârtie de copt o tavă de cuptor cu dimensiunile de 33/45 cm

Punem făina cu scorțișoara, praful de copt și bicarbonatul într-un castron și le cernem.

Punem într-un castron încăpător bananele, praful de sare, extractul de vanilie, zahărul brun și mixăm până se topește zahărul.

Adăugăm în fir subțire uleiul și amestecăm până se încorporează.

Încorporăm și laptele în compoziția cu banane.

Adăugăm ingredientele uscate compoziția de banane și le omogenizăm.

Turnăm compoziția în tavă și dăm la cuptor pentru 15 minute sau până trece testul scobitorii.

Scoatem tava afară din cuptor și lăsăm blatul încă 10 minute în tavă, după care îl scoatem pe un grătar să se răcească.

Mod de preparare pentru cremă:

Punem ciocolata cu margarina la topit pe bain marie.

Adăugăm zahărul pudră, extractul de vanilie și mixăm atât cât să se încorporeze.

Punem și untul de arahide cu jumătate din cantitatea totală de lapte și mixăm până când se topește zahărul și obținem o culoare lucioasă.

Adăugăm restul de lapte și cacao și mixăm până avem o cremă fină și aerată.

Asamblare:

Tăiem blatul în 4 părți egale, pe lung pe lat sau efectiv în 4 dreptunghiuri.

Punem un blat, un sfert din cantitatea de cremă, iar blat și 1/4 din cantitatea și tor așa până la ultimul blat. Ungem tortul și-l îmbrăcăm în crema rămasă.

Tocăm arahidele grosier și barotăm marginile, dar și suprafața lui. Dăm la rece pentru minim 3 ore după care putem servi. Spor la treabă și poftă bună!

One Comment

  • Maria13

    Foarte bun tortul! Nimeni nu a crezut că este de post…😊😊

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password