Tortul Inimii Mele – Foi cu miere, cremă de ciocolată și zmeură

( 0 out of 5 )
Loading...
Tortul Inimii Mele - Foi cu miere, cremă de ciocolată și zmeură
  • -12-16 pServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 1:20 hGata in
Print Recipe

Tortul Inimii Mele – Foi cu miere, cremă de ciocolată și zmeură

Tortul Inimii Mele – Foi cu miere, cremă de ciocolată și zmeură face parte din categoria deserturilor pe care le iubesc cu toată ființa mea.

Tortul Inimii Mele - Foi cu miere, cremă de ciocolată și zmeură

Uneori, cele mai frumoase povești se spun în straturi. Așa e și Tortul Inimii Mele,  un desert fin, parfumat și plin de iubire, născut din echilibrul perfect dintre dulce, acrișor și ciocolată.

Tortul Inimii Mele - Foi cu miere, cremă de ciocolată și zmeură

Foile cu miere se coc ușor crocante, iar aroma lor caldă se îmbrățișează tandru cu crema catifelată de ciocolată și smântână. Între ele, zmeura aduce acea notă vie și proaspătă care face totul să vibreze, exact ca o emoție sinceră.

Tortul Inimii Mele - Foi cu miere, cremă de ciocolată și zmeură

Este un tort potrivit pentru orice ocazie specială, dar mai ales pentru momentele în care vrei să spui „te iubesc” fără cuvinte. Se topește frumos în gură, lasă în urmă un gust intens de ciocolată și o amintire dulce ca mierea.

Tortul Inimii Mele - Foi cu miere, cremă de ciocolată și zmeură

Fie că îl pregătești pentru cineva drag sau doar pentru sufletul tău, Tortul Inimii Mele e genul de desert care aduce zâmbete și tăceri pline de fericire la fiecare felie. ❤️

Tortul Inimii Mele - Foi cu miere, cremă de ciocolată și zmeură

Cum facem Tortul Inimii Mele – Foi cu miere, cremă de ciocolată și zmeură

Ingrediente:

  • 130 g zahăr tos
  • 130 g miere
  • 80 g unt cu 82 % grăsime
  • 8 g bicarbonat de sodiu
  • 12 g suc de lămâie proaspăt stors
  • 3 g sare
  • 3 ouă întregi mai mici sau 2 mari, important e să avem 120 g total fără coajă
  • 320 g făină albă tip 000
  • 50 g cacao de bună calitate

Ingrediente pentru cremă:

  • 1 kg mascarpone
  • 5 ouă întregi să fie mari sau 6 mai mici
  • Un praf de sare
  • 300 g zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Extract de migdale după gust
  • 300 ml smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 50 g zahăr pudră
  • 300 ml de cafea tare
  • 200 g pișcoturi savoiardi

Ingrediente pentru crema de ciocolată:

  • 6 ouă
  • 1 lingură de extract de vanilie sau esență 
  • Un praf de sare
  • 300 g zahăr tos
  • 300 g unt cu minim 80% grăsime
  • 300 g ciocolată cu 55% cacao
  • 300 g zmeură proaspătă de preferat cu bob mic

Ingrediente pentru crema de smântână:

  • 500 g smântână din lapte pentru frișcă cu 35/36% grăsime
  • 350 ml smântână fermentată cu 30% grăsime
  • Esență de vanilie
  • 150 g zahăr pudră

Mod de preparare crema de ciocolată:

Pentru început ne vom ocupa de cremă: punem ouăle cu zaharul, sarea și extractul sau esența de vanilie într-un castron pe bain marie, având grijă ca fundul castronului să nu atingă apa.

Tortul Inimii Mele - Foi cu miere, cremă de ciocolată și zmeură

Batem până se spumează și se leagă compoziția de ouă și ajunge la 72 de grade. 

BBB4ABF2-6CF7-45DB-A327-5F81F8C50547.jpeg

Dacă nu avem termometru, cum știm când e gata?! Când lasă ușoare urme și curge în fir gros.

34C7C6BF-0D64-419D-A29C-F5306E708D2B.jpeg

Adăugăm untul și ciocolata și omogenizăm.

7110A8DC-D4C9-4A90-8A35-0999D68989FA.jpeg

Acoperim suprafața cremei cu o folie de prospețime.Dăm la rece pentru minim 2 ore.

Tortul Inimii Mele - Foi cu miere, cremă de ciocolată și zmeură

Mod de preparare pentru foi:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.

Punem zahărul, sarea, mierea într-o cratiță cu fund gros la foc mediu amestecând într-una până ajunge în punctul de fierbere.

IMG_0295.jpeg

Adăugăm bicarbonatul de sodiu și zeama de lămâie, amestecăm bine și luăm imediat amestecul de pe foc.

IMG_0296.jpeg

Adăugăm untul, omogenizăm și lăsați amestecul să se răcească ușor.

IMG_0298.jpeg.webp

În timp ce amestecăm puternic turnăm rapid ouăle ușor bătute și amestecăm până la omogenizare.

IMG_0299.jpeg.webp

Adăugăm amestecul de făina cernută amestecată cu pudra de cacao, amestecăm aluatul cu o spatulă de silicon.

IMG_0300.jpeg.webp

Turnăm într-o folie de prospețime și dăm la frigider pentru 30 minute.

IMG_0301.jpeg

Împărțim în 6 părți egale și dăm forma bilelor.

Tortul Inimii Mele - Foi cu miere, cremă de ciocolată și zmeură

Pe un plan de lucru presărat cu făină tindem fiecare bilă cu un diametru de 23 de cm. Înțepăm cu furculița și coacem pentru 6 minute fiecare foaie individual pe tăvile tapetate cu hârtie de copt.

IMG_0303.jpeg

Scoatem din cuptor și cu ajutorul unei forme de 22 de cm decupăm perfect toate foile atât timp cat sunt fierbinți pe care ulterior le transferăm pe un grătar să se răcească.

IMG_0304.jpeg

Mod de preparare pentru crema de smântână:

Punem toate ingredientele reci într-un castron,

Tortul Inimii Mele - Foi cu miere, cremă de ciocolată și zmeură

și le mixăm cu un robot de bucătărie la viteză maximă pentru 1 minute apoi încă unul la cea mai mică viteză. Acum depinde de robotul fiecăruia, dar ideea e ca la început trebuie puternic apoi la viteză mică.

Tortul Inimii Mele - Foi cu miere, cremă de ciocolată și zmeură

Asamblare:

Batem crema de ciocolată 2 minute la viteza medie, atât cât să fie ușor manevrabilă.

Tortul Inimii Mele - Foi cu miere, cremă de ciocolată și zmeură

Cremă de ciocolată o împărțim în 7 părți egale.

Cremă de smântână o împărțim în 5 părți egale.

Zmeură o împărțim în 5 părți egale.

Punem o foaie, ungem cu cremă de ciocolată, o parte de zmeură pe care o înfigem în cremă de ciocolată, o parte de cremă de smântână sos tot așa până termin foile și cremele.

Tortul Inimii Mele - Foi cu miere, cremă de ciocolată și zmeură
Cu ultima parte de cremă îmbrăcăm tortul pe margini și decorăm. După imaginație.

Tortul Inimii Mele - Foi cu miere, cremă de ciocolată și zmeură

Spor la treabă și poftă bună!

Tortul Inimii Mele - Foi cu miere, cremă de ciocolată și zmeură

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Lost Password